Horror az egészségügyben: Futótűzként terjed egy egészen hátborzongató videó egy budapesti kórházról

Reagált a főigazgató.

Elképesztő sebességgel járta be a világhálót az a TikTok-ra feltöltött videó, amin a Budapest 7. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház alagsori folyosójának „állapotai” láthatók.

„Annyira félelmetes, horrorisztikus az egész környék, és ehhez még társultak szagok és hangok, és hát egyáltalán ez az egész alagsor, amin keresztül kell menni, ez valami egészen borzasztó. És rettenetes, hogy ilyen állapotokat engednek meg itt Magyarországon, hogy idáig jusson egy kórház”

— fogalmazott a látottak után a videó készítője.

„Sokan kérdezitek, hogy miért megyünk el Magyarországról,

hát ez az egyik ok: az egészségügy helyzete”

— mondta.

@hello.alicante #költözés #külföld #külföldreköltözés #nekedbe #fyp #foryoupage #kórház #egészségügy #magyarorszag #magyaregeszsegugy ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Az rtl.hu megkereste a kórházat az esettel kapcsolatban. A portálnak Sásdi Antal főigazgató azt állította, hogy heteken belül nekilátnak a felújításnak.

A kórház teljes válaszát alább közöljük:

„Az utcáról megközelíthető fül-orr-gégészeti járóbeteg-rendelés a központi finanszírozással teljes egészében felújított szakrendelő területén történik.

A fül-orr-gégészetre vezető, a videóban szereplő alagsori folyosó egy mindössze 15 méteres szakasz, amely kizárólag a kórház belső udvaráról közelíthető meg, az utcáról nem, és a betegek nagy részének nincs is ellátási igénye ott.

Az említett rövid szakasz a kórtermekhez vezet, melyek teljes egészében megújultak tavaly. Az érintett alagsori területen heteken belül festés és ajtócsere történik meg, a kapcsolódó felmérés már zajlik.

A Péterfy Kórházban a múlt évben állami forrásból megújult a teljes járóbeteg-rendelő, és a fekvőbeteg részen a folyosók és a kórtermek túlnyomó része, ami a két belgyógyászatot, az urológiai-, a sebészeti-, az intenzív osztályt, a fül-orr-gégészetet és a labort is magában foglalta.”

(rtl.hu)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek