Videóval: A kaszinóblokád után a Végrehajtói Kar épülete előtt tüntetett az ellenzék

„Fizessenek a gazdagok!”

A Jámbor András országgyűlési képviselő által reprezentált Szikra Mozgalom kedden a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar épületéhez vonult. Facebook-bejegyzésükben arról írtak, hogy akciójukkal az a céljuk, hogy szembesítsék a végrehajtókat a kegyetlenségükkel.

A baloldali politikai csoport „megnyomorított emberekről és gyomorforgató végrehajtói visszaélésekről” szóló történetekkel „díszítette” ki a végrehajtói kar épületének bejáratát.

Demonstrációjukkal szerették volna felhívni a felhívni a figyelmet arra, hogy szerintük, „a végrehajtók embertelenül (sokszor törvénytelenül!) préselik ki az utolsó forintot is a megélhetésért küzdő magyar családokból”.

A bejárathoz kifüggesztettek egy-egy „Fizessenek a gazdagok!” felirattal ellátott transzparenst is.

A csoport tagjai az előre be nem jelentett keddi demonstráción azt követelték, hogy

  • csökkentsék a végrehajtók által a fizetésekből levonható összegeket,
  • vizsgálják ki a végrehajtói maffia ingatlanügyeit,
  • kárpótolják az áldozatokat.

A Telex tudósításában arról számolt be, hogy az akció után néhány perccel rendőrök érkeztek a helyszínre és igazoltatták Jámbor Andrást. A politikus elmondta, hogy országgyűlési képviselő, és csak sajtótájékoztatót tartott, nem engedély nélküli gyülekezés történt. A csoport tagjai ekkorra már lebontották a molinókat, leszedték plakátokat, ezzel pedig meg is elégedtek a rendőrök, ezek után mindenki távozott a helyszínről.

A Szikra az akciót követően arról írt a közösségi médián, hogy Schadl György végrehajtói maffiát hozott létre és működtetett Völner Pál segítségével, több százmillió forint kenőpénzt tett zsebre, és még többet szedett be az adósoktól. Megjegyezték: hiába ül börtönben már egy éve, még mindig ő áll a végrehajtók élén.

Hétfőn a Vörösmarty téri Las Vegas Casino Tropicanát vették blokád alá a Szikra aktivistái. A „Fizessenek a gazdagok!” akció keretein belül azt követelik, hogy

  • államosítsák a kaszinókat,
  • töröljék el az autópálya-koncessziókat,
  • vessenek ki vagyonadót és örökösödési adót a milliárdos vagyonokra,
  • és hogy fizessenek a nagy cégek.

(Szikra Mozgalom/Facebook)

Valódi Hírek