Dobott egy cukorkát a megnyomorított tanároknak Rétvári Bence: Önelégülten villog a pedagóguskártyával

Ezzel aztán ki vannak segítve.

A legsötétebb pártállami időket idéző politikai okokból történő tanárkirúgások, a pedagógusok hónapok óta tartó segélykiáltásai és tiltakozásai, a polgári engedetlenség és a hetek óta a közvéleményt foglalkoztató gördülő sztrájk közepette Rétvári Bence a Facebook-oldalán dobott egy kockacukrot a tanároknak.

Az államtitkár Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével pózolt, akinek egy úgynevezett pedagógusigazolványt adott át.

A pedig.hu honlapja alapján a pedagóguskártya

„a pedagógusok és oktatók részére kiállított, kedvezmények igénybevételére jogosító kártya”.

Az alábbi kedvezményekre jogosít:

  • Az igazolvány tulajdonosa az érvényes igazolvány felmutatásával különböző, a pedagógusigazolványt elfogadó kulturális intézményeket, többek között könyvtárakat, múzeumokat, kiállító termeket és színházakat kedvezmények igénybevételével látogathatja.
  • A KELLO webshopjában regisztrációt követően kedvezményes könyv és tankönyvvásárlásra jogosít.
  • Kereskedelmi és egyéb kedvezményekre is jogosít a kártya.

Különösen pikáns, hogy míg a pedagógusok többségének embertelen körülmények közt, gyakorlatilag éhbérért kell dolgozniuk, a szerdai kirúgásokra reagálva pedig 71 iskola közel 700 tanára élt a munkabeszüntetéssel a héten, Rétvári szerint hatalmas siker, hogy a kártyával kedvezményesen lehet tankönyvet vásárolni.

Eközben újabb tüntetések is szerveződtek: szombaton a Klebelsberg Központ elé vonulnak a tüntetők, pénteken pedig a kirúgásban érintett másik két iskola diákjai is demonstráltak.

Valódi Hírek