Most érkezett: Elhagyta az országot Orbán

Sietős volt neki.

Beszámoltunk róla korábban, hogy Orbán Viktor pénteken ismét megejtette szokásos reggeli rádióinterjúját az állami rádióban. Persze a kormányfő ismét hallgatott a hónapok óta zajló tanárok és diákok tüntetéseiről, és a szerdán kirúgott pedagógusok ügyében sem szólt egy árva szót sem. Azonban előkerült „Brüsszel”, és Orbán figyelmeztette a magyarokat arra is, hogy „nehéz tél jön”.

Az interjút követően Orbán elhagyta Magyarországot és Szlovéniába utazott, ahol „egy új magasfeszültségű távvezeték kerül átadásra Magyarország és Szlovénia között”.

Minderről Orbán Facebook-oldalán számolt be egy fotó kíséretében, amin egy a katari labdarúgó-világbajnokság logójával ékesített hátizsákban látható.

Majd ezek után ismét posztolt Orbán.

„Ma átadjuk a Magyarországot és Szlovéniát összekötő magasfeszültségű távvezetéket. A kiút az energiaválságból: szankciók helyett együttműködés!”

— jelentette Orbán Szlovéniából.

Orbán pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével — tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külügyminiszter is, az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Ennek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek, és ez alkalomból a két miniszterelnök jelenlétében délután ünnepséget tartanak a szlovéniai Cirkovcén.

Orbán és Robert Golob megállapították, hogy Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli — jelentette Havasi Bertalan, hozzátéve: a két vezető kiállt a határmenti térségek további gazdasági fejlesztése mellett.

(Orbán Viktor/Facebook / MTI)

Valódi Hírek