FRISS: Budapest egyik legnevesebb iskolájának diákjai is tüntetnek a kirúgott tanárok miatt (+videó)

Kiállnak értük.

Tiltakozó akciót szerveztek pénteken a Vörösmarty Mihály Gimnázium szerdán elbocsátott tanára, Törökné Pethő Erzsébet miatt. A tüntető diákok a Mikszáth téren gyűltek össze délután három óra körül, majd a Palotanegyedbe vonultak.

A szervezők az esemény leírásában azt kérték a résztvevőktől, hogy vigyenek magukkal hangkeltő eszközt, dobot, kereplőt és így is mutassák meg, hogy nem félnek.

A megmozduláson résztvevő tüntető diákok az elbocsátott tanárnő becenevét skandálták, de felcsendültek az elmúlt hónapok közismert rigmusai is, mint a

„nincs pénz, nincs tanár” és „a sztrájk alapjog”.

A HGV beszámolója szerint a környéken lakók közül többen is erkélyeikről integettek és tapsoltak a több száz tüntető diáknak, hogy így fejezzék ki feléjük támogatásukat.

Az elbocsátott tanárnő a tüntetés végén köszönetet mondott diákjainak, hogy kiálltak mellette.

A szerdai kirúgásokra reagálva 71 iskola közel 700 tanára élt a munkabeszüntetéssel, és újabb tüntetések is szerveződtek: szombaton a Klebelsberg Központ elé vonulnak majd a tüntetők, pénteken pedig a kirúgásban érintett másik két iskola diákjai is demonstráltak.

A HVG élőben tudósított az eseményekről:

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/12/02/breking-blokad-ala-vettek-egy-budapesti-gimnazium-tunteto-diakjai-az-iskolajuk-elotti-utcat-video

Valódi Hírek