FRISS: Drámai döntésre kényszerült Orbán rezsiemelése miatt a Semmelweis Egyetem

A betegeknek máshová kell menniük.

December elsejétől átmenetileg új helyszínen működnek majd a Semmelweis Egyetem klinikáinak egyes részlegei.

A több hónapos előkészítő munka után megvalósuló költözést az egyes épületek energiahatékonysági célú felújítása, valamint a megnövekedett üzemeltetési költség tette szükségessé — indokolta honlapján az egyetem, hozzátéve, az ambuláns és fekvőbeteg-ellátás változatlan kapacitással működik majd.

A Semmelweis Egyetemet az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményeként tartják számon, több klinikai tömbben és közel 40 különálló egységében havonta 200 ezer járó-, és csaknem 12 ezer fekvőbeteget lát el.

Az intézmény ilyen mértékű kapacitás mellett jelentős mennyiségű energiát használ fel, ezért szükségessé vált néhány, az energiafelhasználást „optimalizáló” intézkedés.

Bizonyos klinikák és a járóbeteg-ellátás átcsoportosításával az intézmény azt reméli, hogy éves szinten nagymértékben tudja csökkenteni a földgáz-felhasználását, és szinten tartja a távhő-, illetve villamosenergia-felhasználását.

Az érintett részlegek jellemzően a téli hónapokban, de legkésőbb a fűtési szezon végéig működnek majd az egyetem egy-egy másik telephelyén.

Az érintett egészségügyi ellátóhelyek listája a Semmelweis Egyetem honlapján érhető el.

(semmelweis.hu)

Valódi Hírek