Összecsinálta magát a tankerület a pedagógusoktól Óbudán: Hirtelen mégis lett pénz

Belengették a sztrájkot, a tankerület fülét-farkát behúzta.

Két nappal az Óbudai Gimnázium tanárainak sztrájkról szóló bejelentése után telefonon közölte az elégedetlen pedagógusokat a tankerületi vezető, hogy kifizetik az elmaradt pénzüket — derült ki az egyik érintett tanár Facebook-posztjából.

Pócsné Berkesi Zsuzsanna azt írta kedden:

„Két napja az Óbudai Gimnázium sztrájkbizottsága egy nyilatkozatot adott ki, melyben leírtuk, hogy az Észak-Budapesti Tankerület nem fizette ki az augusztusi, illetve szeptemberi napidíjakat a gólyatáborra és az osztálykirándulásra. Gigantikus,

napi ötezer forint (bruttó!) összegről van szó.

Azt mondtuk, amennyiben ez nem kerül kifizetésre, határozatlan idejű sztrájkba kezdünk. A hírt lehozta a sajtó is. Két napra volt csak szükség, hogy felhívjon minket a tankerületi vezető, hogy fizetni fognak.

Nagyon fontos lenne, hogy minden iskolában összegyűjtsétek, milyen összegekkel tartozik a tankerület, mert tudom, hogy mindenhol van ilyen.

Látjátok, érdemes harcolni!”

Az Óbudai Gimnázium nemrég saját sztrájkbizottságot alakított, december elejétől pedig munkabeszüntetést terveznek a pedagógusok, mert hónapok óta nem kapják meg a nekik járó pénzt.

Sem az augusztusi gólyatábor, sem a szeptemberi osztálykirándulások után járó napidíjat nem kapták még meg.

Miután az erről szóló hír megjelent a sajtóban, a tankerület lépett, és kifizetik a tanárokat.

(kiemelt kép: Óbudai Gimnázium, flashmob, 2022. október 07.)

 

Valódi Hírek