Mi történt? Sorozatban már a második helyi Fidesz-alapszervezet oszlik fel Budapesten

Kiszivárgott.

Az Erzsébetvárosban és Terézvárosban működő helyi Fidesz-alapszervezet után az újbudait is feloszlathatják – értesült a Népszava.

Úgy tudják, már az erről szóló kérvényt is benyújtották a bíróságra, és a feloszlatás a kerületben kiújult fideszes pozícióharc része.

Az lehet a háttérben, hogy a párt választókerületi elnökéhez, Simicskó Istvánhoz kötődő emberek – így például a kormányközeli civil szervezete miatt ismert egykori alpolgármester, Király Nóra, és Junghausz Rajmund helyi fideszes képviselő –

próbálják háttérbe szorítani

Hoffmann Tamást, aki 2010 és 2019 között volt a kerület vezetője.

A napokban egyébként már lemondott Csernus László frakcióvezető, helyére a Simicskó bizalmasának számító Szabó László képviselő lépett.

Szabó neve onnan lehet ismerős, hogy 2017-ban kitessékelte a 444.hu újságíróját egy nyilvános lakossági fórumról. Ráadásul – az újságíró elmondása szerint – Szabó néhány társával lökdöste, fenyegette őt, majd elvette a telefonját, amelyekről felvételeket törölt le.

A mostani „átszervezésben” fontos szerepet játszó Király Nóra neve sem ismeretlen. Újbudán régi motorosnak számít, 2006 és 2019 között fideszes önkormányzati képviselő volt, 2014-től pedig alpolgármesterként szolgált. Több elméletileg civil szervezet alapító vezetője; ezek a szervezetek bőven jutnak állami forrásokhoz.

A Népszava szerint a Fidesz Hoffmann Tamás helyett 2024-ben Király Nórát indítaná az önkormányzati választáson.

Valódi Hírek