Miért ünnepli az ellenzék szájtátva a NER érdekeit szolgáló új Majka-számot?

A TV2-s zeneipari vállalkozó átverte a fél országot.

Nem szoktunk túl gyakran valóságshow-sztárokból lett rapperekkel foglalkozni ezeken a hasábokon, ám Majka legújabb videoklipjét a teljes ellenzéki média és számos ellenzéki véleményvezér napok óta úgy méltatja, mint valami roppant bátor ellenzéki teljesítményt.

Majka dalából a 24.hu, a Telex, a hvg.hu és a 444.hu is azt a részt emelte ki címében, ahol a rapper „hősies bátorsággal” beszól a két éve döglött oroszlánnak számító Szájer Józsefnek, akit a botránya után azonnal kiléptettek a Fideszből és azóta semmilyen köztisztséget nem visel.

Ellenzéki körökben ismert fiatal nő „baromi intelligensként” és „nagyon normális, korrekt fickóként” ajánlja a figyelmünkbe Majkát, aki abból csinált műsort a Cool TV-n, hogy szembejövő lányokat beszélt rá az utcán, hogy mutassák meg a mellbimbójukat a kamerának, illetve akinek az alábbi gondolatokat köszönhetjük:

„Mert mosás, főzés, takarítás: ez dolgod!

Úgyhogy uzsgyi gyerünk, csináld, ha mondom!

Én nem vagyok apám hímsoviniszta,

De jobban szeretem, ha egy nő befogja.

És tudja, hol a helye és tudja, mi van velem

És nem hív fel percenként, hogy >>jaj, mi van veled?<<„

Az illető hölgy egyébként ismert nőjogi aktivista, aki Nem tehetsz róla, tehetsz ellene néven egy témába vágó oldalt is felépített.

Hát itt mindenki hülye? — kérdezi a bennünk lakozó Kamarás Iván az Üvegtigrisből.

Majka klipje és az azt övező ellenzéki lelkesedés mintha egy pillanat alatt leleplezte volna azt a rémületes rövidlátást, ami miatt az ellenzék 12 év után is ott tart, ahol.

Két, fülünknek kedves mondat miatt azonnal hősként ünneplünk bárkit, és nem nézzük, hogy

  • kiről van szó,
  • mit mond még emellett az illető,
  • mit tesz az illető valójában a szájtépés mellett.

Ugyanez a vak messiásvárás emelt fel, majd dobott a porba több tucatnyi látszatellenzéki percemberkét az elmúlt 12 évben.

Majka ügyesen belerakott pár látszólag kormánykritikus sort a dalába, amiről előre tudta, hogy az ellenzéki közvélemény ugrik majd rá, mint gyöngytyúk a hungarocellre, de mi is a szám végső konklúziója?

Idézzük:

„Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna

Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra (…)

„Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé

És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék

Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et

Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet”

Ez nem bátor megmondás, hanem a legócskább, legelcsépeltebb kispolgári közhely, amit bármelyik sarki kocsmában megkap az ember. Ami arról szól, hogy „mindkét oldal egyformán szar, nincs értelme választani közöttük”.

De ácsi: kinek is az érdeke, hogy a Majka által terjesztett „egyik kutya, másik eb” – gondolkodásmód váljon meghatározóvá a társadalomban? Hagyok egy kis időt, de szerintem menni fog.

Bizony, a választ ott kell keresni, ahol Majka munkaadójának, a TV2-nek a főnökeit.

Csak a hatalomnak jó, ha „azt beszélik a városban”, hogy nincs értelme leváltani őket, mert állítólag a másik is ugyanolyan sáros.

Miközben a valóságban valahol 100 az 1-hez a kormány és az ellenzék bűnösségének aránya, ha a korrupciót, a hazugságot, az emberek vagy a jogállam ellen elkövetett cselekedeteket nézzük.

Kinek jó az a hamis szimmetria, mintha Jakab Péter „parizerrel pózolása” azonos bűn lenne komplett iparágak és megyék ellopásával?

Nem is értjük, mi baja van Majkának Puzsérral, hiszen pont ugyanazoknak a hazug párhuzamoknak a felállításában utaznak. Mindenki hülye, sőt mindenki egyformán hülye, de hatalmas mázlinkra ők a mértani középről megmondják a tutit.

S hogy mi lesz a „bátor” rapper sorsa?

Mindenki megnyugodhat, Majkát nem fogják kirúgni a TV2-től, és a jövő hónapban is gond nélkül felveszi a sokmilliós gázsiját attól a Fidesz-tévétől, ahol előtte fél órával Marsi Anikó és Gönczi Gábor vöröslő arccal olvasták fel az aktuális helyreigazítást a legutóbbi ocsmány hazugságuk miatt.

Kapcsolódó cikkünk:

“Inkább pózolok parizerrel, mint Szijjártóval!” — Jakab Péter kemény videóban szólt vissza Majkának

.

Valódi Hírek