Gulyás Gergely szirénázni kezdett, mert szerinte a liberálisok „el akarják pusztítani” Magyarországot

Van baj.

Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban — jelentette ki Gulyás Gergely Mexikóban, a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC).

Beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: soha nem felejthetjük el, hogy honnan származunk, hol vannak a gyökereink, ami egyben azt is jelenti, hogy „tiszteletben kell tartanunk a konzervatív alapértékeinket„. Ezek közé sorolta

az egyéni szabadságjogot, a jogállamiságot, a költségvetési felelősséget,

a szabad piacokat, a keresztény örökséget és az emberi méltóságot!

Mint mondta, Európa szívében Magyarország ezeréves történelemmel rendelkezik, gazdag kultúrával és azokkal az erős tartalékokkal, amelyek segítettek a nemzetnek túlélni a múltban is.

Gulyás sérelmezte, hogy a világ vezető mainstream médiaplatformjai sokkal jelentősebb teret adnak a magyarországi tudósításoknak, mint akár a tízszer nagyobb országoknak.

Az általa liberálisnak nevezett médiumok általában a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort Donald Trumppal, Recep Tayyip Erdogannal, Jair Bolsonaróval vagy épp Benjámin Netanjahuval együtt emlegetik (a hasonló kormányzási módszereik miatt teljesen jogosan — a szerk.).

Természetesen hatalmas különbségek vannak az országok és a vezetők között, de valóban miért van, hogy egy ekkora ország, mint a mienk, ilyen nagy fontossággal bír, mint a világpolitika egyéb szereplői?

Miért próbálnak ellenfeleink elpusztítani minket,

és kizárni minket a politikai színtérről ugyanolyan erővel és dühvel, mint Brazília konzervatív elnökét vagy a világ legerősebb hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak a korábbi elnökét?

A válasz egyszerű:

Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban

— vélte Gulyás Gergely a fórumon. Mind mondta, ez a bizonyíték arra, hogy „a konzervatív kísérlet” sikeres lehet.

Ha megbízható és igaz információ terjedne el hazámról, ez komoly kockázatot jelentene a baloldali és a progresszív liberálisok számára, mert

mások is követni kezdenék a példánkat.

Ezért hazudik a mainstream média Magyarországról egész nap.

Ezen hazugságok és ezek az álhírek, a hírhamisítás, az igazság elhallgatása, ez a nyugati liberális progresszív média alapkritériuma

— vélekedett Gulyás Gergely.

Kijelentette: a vádak ellenére Magyarország sikeres. Ma egymillióval több embernek van munkája, mint egy évtizeddel ezelőtt — állította.

Gazdasági növekedésünk évek óta az egyik legmagasabb Európában. A bérek soha nem nőttek olyan gyorsan, mint az elmúlt évtizedben. A magyar export évről évre rekordokat dönt, a befektetők szívesen jönnek Magyarországra

— állította teljesen komolyan.

Megjegyezte: minél inkább kritizálják Magyarországot a külföldi kormányok, annál nagyobb a befektetőik érdeklődése irántunk — szerinte ez világosan megmutatta a különbséget, a szakadékot az ideológia és a valóság között. Példaként említette a százalékos társasági adót és a 15 százalékos személyi jövedelemadót.

Gulyás Gergely azt mondta: Magyarország a GDP-jének 5 százalékát költi családtámogatásra, 2010-hez képest megháromszorozódott és állítása szerint ez a legmagasabb arány az Európai Unióban.

Ellenfeleink úgy gondolják, hogy aki úgy hiszi, hogy az emberek vagy férfinak vagy nőnek születnek, az a szabadság ellensége. Úgy gondolják, hogy bárki, aki úgy gondolja, hogy házasság csak férfi és nő között lehet, az a jogállamiság ellensége.

Úgy gondolják, hogy egy állam csak addig létezik, amíg képes megvédeni a határait, az nem tartja tiszteletben az alapjogokat

— vélekedett a miniszter.

Azt állította, hogy akik úgy gondolják, hogy a migráció integráció nélkül veszélyes a társadalomra, azok „nem tisztelik az emberi méltóságot„. Úgy gondolják, hogy akik hisznek a konzervatív média fontosságában a mainstream liberálisok ellen, ők a sajtószabadság ellen vannak.

Ezért mondjuk azt, hogy a progresszív liberalizmus egyszer a XIX. században még sokat tett a szabadságért, ma viszont a szabadság legnagyobb ellensége, kerékkötője lett.

Ma a progresszív liberalizmus politikai korrektségről beszél, illetve a vallásszabadság és a szólásszabadság megkülönböztetése és az intolerancia, valamint az emberek szabad akaratának tiszteletben nem tartása jellemzi

— jelentette ki Gulyás Gergely.

Hangsúlyozta: a magyar konzervatív politikai közösség és vezetői jobban meg tudták mutatni egyértelmű kiállásukat a szabadság és a demokrácia mellett, mint bárki más. Ma a szabad világban mindenki úgy beszél ezen értékek fontosságáról, hogy az egész életükben szabadságban, demokráciában és jogállamban éltek.

Magyarország eközben a kevés kivétel egyike, amelynek konzervatív vezetői „a kommunista diktatúra alatt is elkötelezettek voltak a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság iránt„. „

„Akkor is, amikor ez nem divatos volt, hanem üldözött és büntetendő”

— jelentette ki.

Gulyás Gergely a konferencia résztvevőit meghívta a következő CPAC rendezvényre, amelyet jövő májusban Budapesten rendeznek.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek