Az élőlánc már unalmas, újítottak a miskolci diákok: Több százan vettek részt a tiltakozásban (+videó)

Megállt a tanítás.

Valami „újat, drasztikusat és látványosat” akartak mutatni a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai, akik péntek reggel ülősztrájkba kezdtek.

Több százan

vannak a folyosókon, 30-40 fős osztályok csatlakoztak a tiltakozáshoz teljes létszámban. Csak az alsóbb évfolyamokon, a 7-8.-ban van tanítás.

„Nagyon megható az egész. Annyira szép, érzelmes leszek tőle. Nem számítottam erre ”

— mondta Levente, az egyik szervező diák.

„Voltak elvárásaink, és azokat is túlszárnyalták. Elénekeltük a Mi vagyunk a grundot, mindenki csatlakozott, nem is számítottunk rá, hogy az éneklésnél ilyen nagy lesz az összetartás”

— mondta egy másik szervező, László.

„Rengeteg élőláncon voltunk már, de úgy gondoljuk, hogy ezek egy idő után ellaposodnak. Szerettünk volna valami újat kitalálni.”

— mondták.

Nyílt levelükben saját iskolájuk konkrét problémáit is felsorolták:

  • Matektanárunk, aki 18 évi középiskolai tanítás után lépett le idén, tavasszal még olimpikonokat nevelt, most pályakezdő informatikusként lényegesen többet keres, nem beszélve a munkahelye felszereltségéről.
  • Magyartanárunk most, tanév közben hagyta el a közoktatást.
  • Nyugdíjból hívnak vissza tanárokat.
  • Több tanárunk különböző szakmákat tanul, hogy a fizetését ki tudja egészíteni (Asztalosnak tanuló tanárunkból nem is egy van, de villanyszerelőről is tudunk.)
  • Mindez kiegészül azzal, hogy folyamatos bizonytalanságban vagyunk, hogy a tanáraink vajon meddig fognak minket tanítani, akár azért, mert engedetlenség miatt kirúghatják őket, vagy csak szimplán elhagyják a pályát, hogy el tudják tartani a családjaikat.
  • Kiegészül azzal, hogy idén már megint mi visszük a fénymásoló papírt, hogy azt hallottuk tanárainktól, hogy nem fizetik a tanulmányi versenyek útiköltségeit sem, hogy könyvek fele pocsék, s a vacak ablakokon behúz az őszi hideg”

A 444.hu videót is közölt az eseményről:

.

(via 444.hu)

Valódi Hírek