Dobrev Klára teljesen újraírná a költségvetést, hogy az emberek ne rokkanjanak bele a válságba (+videó)

Az Árnyékkormány szerint azonnali intézkedésekre van szükség a brutális infláció megfékezésére.

„Megfizethetlenné vált az élet Magyarországon”

— közölte Dr. Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter a DK Árnyékkormányának hétfői sajtótájékoztatóját, hozzátéve: ezért az első előterjesztésük is a 40 százalékos infláció megfékezéséről szól.

Dobrev Klára árnyékminiszterelnök elmondta, hogy Magyarország gazdasága nagyon mélyre süllyedt, ilyen infláció 1951 óta nem volt Magyarországon, ekkor Rákosi Mátyás vezette Magyarországot. Nem vagyunk messze az 50 százalékos inflációtól, amelyet már hiperinflációnak neveznek, ilyet csak a történelemkönyvekből ismerünk.

„Nem háborús, szankciós inflációról van szó, Orbáni infláció van ma Magyarországon”

— jelentette ki az árnyékminiszterelnök.

Az Árnyékkormány javaslatainak egyik fele az adókról szól, szerintük az alapvető élelmiszerek ÁFA-ját

0 százalékra kell levinni,

legalább áprilisig, és utána is csak 5 százalék lehesen ezen termékek ÁFA-ja.

Dobrevék az energiárak ÁFA-ját is csökkentenék, minden egyes energiára 5 százalékos ÁFA-t kéne alkalmazni a fűtési szezon végéig, április 30-ig. A DK a rendszerhasználati díjakat is befagyasztaná, szerintük ugyanis ezen a fideszes haverok gazdagodnak meg.

Az Árnyékkormány adókat az oligarchákra vetne ki, fizessék meg azok a válság árát, akiknek tényleges extraprofitjuk van.

Dobrev szerint a világ elveszítette bizalmát Magyarországban, meg kell állapodni az Unióval, erre külön javaslatot dolgoztak ki.

A DK az Európai Ügyészséghez is csatlakoznának, hogy a bizalom visszaépüljön.

A költségvetést is átszabná a Dobrev-féle árnyékkormány, szerintük ugyanis köszönőviszonyban sincsen a valósággal, ezért van szükség egy újra, ami valós számokat tartalmazna.

Az Árnyékkormány bevezetné az eurót is pár éven belül, hiszen szerintük a forint vészes romlását csak azzal lehetne megoldani, ha csatlakoznánk a közös valutához.

A második csomag az egészségügyről szól, a kormány tervének nincs támogatható eleme Dobrev Klára szerint, az Árnyékkormány elutasítja a kormány terveit.

Az Árnyékkormány azt üzeni a kormáynnak, hogy az orvosok nem katonák, nem szabad őket ide-oda pakolni. Dr. Komáromi Zoltánt felkérte Dobrev, hogy folytasson egyeztetéseket az orvosokkal, és dolgozzanak ki egy javaslatot.

A várólisták csökkentésére is kell egy megoldást kidolgozni.

A harmadik előterjesztéscsomaggal a rezsiproblémákat szeretnék megoldani, ezzel a kérdéssel az Árnyékkormány már többször foglalkozott.

Hatalmas probléma, hogy az Orbán-kormány 2010-ben megszüntette a lakásfelújítási programot, ezt az Árnyékkormány visszahozná, 5 éves programot indítanának, ebben a programban 1,5 millió lakást lehetne felújítani. Az Árnyékkormány programját EU-s forrásokból lehetne megvalósítani.

Dobrev Klára elmondta, hogy a magyar lakásállomány több mint 80 százaléka felújításra szorul, ezeket szeretnék megoldani, hiszen hatalmas problémát jelent ez a mostani helyzetben.

Az Árnyékkormány a javaslataikat benyújtja a parlamentnek.

Az Árnyékkormány nem tartja tisztességesnek a kormány nyugdíjemelését, egyeztetések után konkrét javaslatot fognak lerakni az asztalra.

A teljes videót itt találod:

.

Valódi Hírek