Friss: Megszólalt a lengyel elnök az országát ért rakétatámadásról

Itt vannak a legújabb fejlemények.

Andrzej Duda államfő tegnap éjszaka egy sajtótájékoztatón elmondta: egyelőre „nincs egyértelmű bizonyíték” arra, hogy ki lőtte ki a rakétát, valamint úgy fogalmazott, hogy egy „elszigetelt incidens” történhetett.

Arról is beszélt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt közölte vele, hogy az ukránok meg vannak győződve arról, hogy

az oroszok lőtték ki

a rakétát. A hatóságok vizsgálják, mi történhetett pontosan.

Duda közölte, hogy hatóságok már vizsgálják, hogy mi okozhatta pontosan a robbanást. Joe Biden felajánlotta, hogy amerikai szakértőkkel segíti a munkát. Az államfő arról is beszélt, hogy Lengyelország szövetségesei minden fronton támogatásukról biztosították az országot.

Az államfő megerősítette, hogy Lengyelország NATO-nagykövete részt vesz a katonai szövetség szerdai ülésén, melyen lehetséges, hogy kérni fogja a NATO 4. cikkének életbe léptetését.

Łukasz Jasina lengyel külügyi szóvivő a külügyminisztérium hivatalos közleményében azt írta, hogy Ukrajna órákig tartó, Lengyelországból is megfigyelhető rakétázása után 15:40-kor egy

orosz gyártmányú

rakéta csapódott be Przewodów területén, melynek következtében két lengyel állampolgár életét vesztette.

Az incidens miatt Zbigniew Rau külügyminiszter bekérette az orosz nagykövetet, akitől most azonnali, részletes magyarázatot vár.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek