Ilyen abszurd módon kommunistázni Schmidt Máriát még nem hallottad

Szerinte a kommunista újságírók át tudták menteni a „hatalmukat” a rendszerváltás utánra is.

A XXI. Század Intézet Médiaegyensúly-konferencia nevű rendezvényen Schmidt Mária arról beszélt, hogy a rendszerváltás után a korábbi pártállami médiában megjelentek a külföldi befektetők, akik lepaktáltak a kommunistákkal, és meghagyták őket a média hatalmi pozícióiban.

A beszélgetés abszurditását az adta, hogy míg Schmidt gyalázta a kommunista médiamunkásokat mellette ült Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója, aki maga is a kommunista rendszer által kitüntetett újságíró.

Stefka 1972-től 1993-ig volt a Magyar Rádió munkatársa és rovatvezetője. 1977-től a Magyar Televíziónál is dolgozott, innen sem rúgták ki a rendszerváltáskor. 1982-ben belügyi tudósítóként állami kitüntetést kapott a kommunista kormány belügyminiszterétől, két évvel később pedig a Szocialista Kultúráért díjat vette át.

A Telex tudósítása szerint Stefkát nem nagyon hatotta meg a dolog. A beszélgetésben Schmidt agymenése semmilyen fennakadást nem okozott.

Schmidt szerint egyébként más országnak nem, csak Magyarországnak sikerült a médiaegyensúlyt megtartani, itt ugyanis szerinte 50-50 százalék a nemzeti és a nemzetközi oldal megoszlása. A történész szerint Németország irigyli is ezt tőlünk.

Valódi Hírek