Gyász: Tragikus hirtelenséggel meghalt az Orbán-rendszer egyik legádázabb ellenfele

56 éves volt.

Hétfőn otthonában elhunyt Csóka-Szűcs János, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja.

Neve akkor lett ismert a hazai és a nemzetközi sajtóban, amikor 2020 májusában a gyulai polgármester alaptalan feljelentése miatt a rendőrség előállította, rabosította és meggyanúsította Csóka-Szűcsöt. A megfélemlítő eljárást óriási felháborodás követte.

Csóka-Szűcs János / fotó: Facebook

„Rendszerkritikus volt, de mi más lehetett volna a NER maffiavilágában. Mindig a jó oldalon állt. Segítőkész volt, mindig jött, mindig ott volt, mindig számítani lehetett rá”

– mondta Csóka-Szűcs Jánosról egyik barátja a narancs.hu-nak.

Mi is megírtuk, hogy 2020. május 13–án hajnalban a házkutatási paranccsal érkező rendőrök lefoglalták a gerincbetegsége miatt életét rokkantnyugdíjasként élő Csóka-Szűcs János számítástechnika eszközeit, előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol rabosították, kihallgatták és meggyanúsították.

Mint utóbb kiderült: azért, mert az Orbán Viktornak megfelelni akaró gyulai fideszes polgármester, Görgényi Ernő az akkor megszigorított jogszabályok alapján a rendőrségen rémhírterjesztésért feljelentette.

Görgényi egy Csóka-Szűcs által írt Facebook-bejegyzésre hivatkozott; ebben arról volt szó, hogy a gyulai kórházat járványkórházzá nyilvánították, ahol 2020 tavaszán közel 1200 ágy üresen állt, miközben nagyon súlyos állapotban lévő betegeket küldtek haza a koronavírus-járványra hivatkozva.

A Gyulai Járási Ügyészség a történtek után néhány nappal bűncselekmény hiányában megszüntette a Csóka-Szűcs János elleni eljárást, Gyulán pedig ellenzéki tüntetés szerveződött a meghurcolt férfi mellett.

Kapcsolódó cikkeink:

A “rémhírterjesztés” miatt elvitt rokkantnyugdíjas mellett tüntettek Gyulán (+videó)

.

Megszólaltak a “rémhírterjesztők”: Semmit nem bántak meg, sőt még bátrabbak lesznek (+videó)

.

Valódi Hírek