A Ryanair ismét beleszállt a kormányba: Bocsánatkérést várnak Orbánéktól az elbukott adó miatt

Nem hagyják annyiban.

A Ryanair vezére és a magyar kormány még nyáron esett egymásnak az extraprofitadó miatt, amelyet Orbán Viktor a légitársaságokra is kivetett.

A légitársaság most közleményben bocsánatkérést vár a kormánytól az elbukott adó miatt.

„Olyan időszakot élünk, amikor más uniós országok eltörlik a légiközlekedési adókat és csökkentik a repülőtéri díjakat. A Ryanair felszólítja a magyar kormányt, hogy kövesse ezt a példát, és törölje el az „idióta és káros” utasadót”

— olvasható a közleményben.

A cég bár üdvözl, hogyi az extraprofit adó helyett környezetvédelmi légiközlekedési adót vet ki az utasokra a kormány, ez legalább bizonyítja, hogy Orbánék mindig is az utasokat akarták megadóztatni. Továbbra is kérik azonban az osotba adó eltörlését, ezt kívánja szerintük a magyar turisztikai ágazat is.

„Most, amikor Magyarországnak és a turisztikai ágazatnak ki kell hevernie a Covid által okozott károkat, a magyar utasoknak és az idelátogatóknak alacsonyabb repülőjegyárakra és több járatra van szükségük, nem pedig kevesebb járatra és magasabb kormányzati adókra”

— idézik Micheal O’Leary vezérigazgatót, aki reméli, hogy a kormány belátja az adó ostobaságát, és eltörli azt, ezzel pedig Magyarországot ismét olcsó, versenyképes turisztikai célponttá teszi.

(via portfolio.hu)

Valódi Hírek