Itt a lista: Ők lehetnek Palkovics László utódai

Több név is felmerült.

Szerdai sajtóértesülések szerint Palkovics László technológiai és ipari miniszter benyújtotta lemondását. Erről először a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) adott hírt egy Facebook-posztban, ők úgy tudják, Palkovics megbizatása november 13-án szűnik meg.

A hvg.hu iparági forrása is úgy tudja, Palkovics azért távozik, mert

külön energetikai minisztérium

jön létre, ezzel pedig a legfontosabb területet veszik el a tárcájától, anélkül a Technológiai és Ipari minisztérium kiüresedne.

Az energetika mellett tárcához tartozik a közlekedés (az államtitkár Vitézy Dávid), az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkárság (az államtitkár Kutnyánszky Zsolt), valamint a környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkárság (az államtitkár Raisz Anikó).

A miniszter távozásáról az elsők között értesülő VEKE szerint a közlekedésért

Lázár János

miniszter jelentkezett be, a többi területet pedig már könnyen szétoszthatják más tárcák között.

Ez alapján feltételezhető, hogy maga a Technológiai és Ipari minisztérium megszűnik. Ezért van az, hogy az új miniszterről szóló értesülések nem Palkovics László utódjáról, hanem csak az energetikai miniszterről szólnak.

A hvg információin szerint leendő miniszterként felmerült Lantos Csaba közgazdász, üzletember neve, aki most a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági, illetve a 4iG tanácsadó testületének a tagja, valamint a MET Holding AG elnöke.

Rajta kívül felmerült Dorkota Lajos neve is, aki 2013 és 2020 között a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke volt, előtte pedig több cikluson keresztül fideszes országgyűlési képviselő.

(via hvg.hu)

 

Valódi Hírek