Videó: Orbán egy fél éve még könnyekig meghatotta a most lemondott Palkovics Lászlót

Majdnem elsírta magát, olyan jól esett neki a miniszterelnök dicsérete.

Fél éve sincs, hogy Orbán Viktor bemutatta az új kormánya tagjait az Országgyűlésben: mindenkit alaposan megdicsért ugyan, de az egyik legnagyobb elismerés éppen a most lemondott Palkovics Lászlónak jutott.

Orbán akkor azt mondta, hogy Palkovicsé

a legbonyolultabb kormányzati feladat,

de ha van egyáltalán valaki, aki meg tud birkózni ezzel, az éppen a Széchenyi-díjas miniszter.

Palkovics szemmel láthatóan zavarba jött és meg is hatódott. Mostanra aztán kiderült, hogy még ő sem volt alkalmas a feladatra.

A miniszterelnök felszólalása május 24-én:

„A következő időszakban nagy átalakulás előtt áll az ipar és az energetika. Palkovics László miniszter urat arra kértem fel, hogy folytassa azt a technológiai és iparpolitikai fordulatot, amelyet az előző négy évben elindítottunk.

Nem kétséges, hogy miniszter úrnak jutott a legbonyolultabb kormányzati feladat: illessze a magyar energetikai rendszert az új kor kihívásaihoz, kezelje a bizonytalan energetikai ellátási láncokból fakadó veszélyeket, kezelje a növekvő fogyasztási igényeket, kezelje a megugró globális energiaárak miatt kialakult helyzetet, közben csökkentse a gazdaság károsanyag-kibocsátását, és hangolja össze a gazdasági növekedés és a környezetvédelem szempontjait – és mindezt egyszerre.

Nem tudom, hogy ez megoldható-e, de ha van valaki, aki képes erre, az a Széchenyi-díjas Palkovics miniszter úr. Jó szerencsét!”

(via 444.hu)

Valódi Hírek