Rendkívüli: Lemondott Palkovics László

Váratlan esemény.

Szerdán lemondott posztjáról Palkovics László technológiai és ipari miniszter, akinek a lemondását Orbán Viktor elfogadta — értesült a VEKE közösségi közlekedéssel foglalkozó civil szervezet.

Palkovics minisztériuma felel a közlekedésért, de lemondásának háttérében egészen más okok húzódhatnak meg.

A civil szervezet arról írt oldalán, hogy a miniszter lemondásának oka az energetikai terület TIM-től való elvétele lehet, de szerepet játszhatott benne a KRÉTA rendszer feltörésének botránya is.

A kiszivárgó hírek szerint Palkovics utódja már megvan, jövő hétfőn már el is kezdődik az átadás-átvétel.

„A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak”

— nyilatkozta Palkovics lemondása kapcsán Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

Frissítés:

A 24.hu kormányzati körökből származó információi alapján megerősítette a Palkovics László lemondásával kapcsolatos hírt, Palkovics lemondását szerdán Orbán Viktor már el is fogadta, sőt Palkovics maga is bejelentette távozását a minisztériumban.

A lap kormányzati forrásai szerint Palkovics lemondásának oka, hogy a miniszterelnök elfogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, amelyben egy külön energetikai minisztérium felállítását indítványozta. Ennek következtében Palkovics tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől.

Palkovics ezt nem fogadta el, a minisztérium vezetői előtt azt mondta:

„Nem erre szerződtem”.

(VEKE/Facebook)

Valódi Hírek