Most érkezett: Hatalmas támogatást nyújt az állásukat elvesztő tanároknak a DK vezette kerület

Így is lehet.

Kedden jelent meg a hír, hogy két budapesti iskola, a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola összesen 60 dolgozója november 14-től egyhetes munkabeszüntetésbe kezd.

Szaniszló Sándor, a kerület DK-s polgármestere is reagált a hírre, Facebook-oldalán írta meg, hogy az iskola tanárai már korábban részesültek utolsó figyelmeztetésben, így sokan a megélhetésüket, munkájukat veszélyeztetik.

A XVIII. kerületi önkormányzat ezért 10 millió forintot különített el, hogy támogassa azokat a pedagógusokat, akik tényleg elveszítik munkájukat.

Szaniszló Sándor bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Két kerületi iskola 60 pedagógusa jelentette ma be, hogy november 14-től egy hétig sztrájkolni fognak.

Sokan közülük korábban már utolsó figyelmeztetésben részesültek sztrájk vagy polgári engedetlenség miatt a Külső-Pesti Tankerülettől, így az újabb kiállásukkal a munkahelyüket, megélhetésüket veszélyeztetik.

10 millió forintot különített el az Önkormányzatunk azoknak a kerületi pedagógusoknak a megsegítésére, akik az oktatási rendszerben tapasztalható problémák megoldásáért polgári, civil kezdeményezésekben vesznek részt, és emiatt esetleg elveszítik az állásukat.

A Karinthy Frigyes Gimnázium és Brassó Utcai Iskola tanárai a sztrájkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy továbbra sem látszik a kormányzati szándék az oktatás legégetőbb problémáinak rendezésére. Kötelességüknek érzik szót emelni a változtatás szükségessége mellett.”

Valódi Hírek