Nem hiszed el: Megvan, mi lett Kásler Miklós új feladata

Új kinevezést kapott a bukott miniszter.

Kásler Miklós levitézlett emberierőforrás-miniszter nem maradt sokáig munka nélkül, máris kapot egy kulcsfontosságú pozíciót, ugyanis hétfőn Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnökévé nevezte ki — írta a 444.hu. Így Kásler ezentúl Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató munkáját fogja segíteni az intézet élén.

A bukott miniszternek egyébként már van egy sorozata a Magyarságkutató Intézettel közösen, amelynek leírása szerint az európai és a magyar identitás lesznek majd a kiemelt kérdések.

„A mai napon Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak adhattam át a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnöki kinevezését, így a továbbiakban Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató úr munkáját segítheti az Intézet élén.

Munkájához sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánok!”

— írta közösségi oldalán Csák János.

Az intézetet maga Kásler alapította 2019-ben, hogy a magyarság eredetét és őstörténetét kutassák, az EMMI vezénylete alatt.

A lap megjegyezte, hogy történészek körében többen áltudományos szervezetnek tartják a „Magyarságkutató Intézetet”, azt írták:

„A Magyarságkutató finanszírozása olyan, mintha a vírustagadókat támogatná az állam”.

(444.hu)

Valódi Hírek