Varga Mihály benyögte: az Orbán-kormány valójában nem is tehet a válságról

Mindenki más a hibás.

Facebook-videót közölt vasárnap Varga Mihály, amelyben arról beszélt: a válság ellenére az Orbán-kormány megőrzi az által elért „eredményeket„.

A pénzügyminiszter szerint a szankciók emelték meg az energiaárakat, bár hozzátette, a háború miatt eleve drágulásra számítottak. Hozzátette: a szállítási költségek is folyamatosan növekednek, ezért nincs elegendő műtrágy. Ez szerinte további áremelkedést idéz elő, amit „megfejelt” az aszály is.

Varga azt állította, a válság ellenére „megőrzik” az eddig általuk elért „eredményeket„. Ezzel kapcsolatban a fiatalok szja-mentességét emelte ki, emellett támogatási rendszerek fenntartásáról és adókedvezményekről is beszélt — bár nem meglepő módon részletekbe nem bocsátkozott.

A nyugdíjak és a nyugdíjprémiumok megtartását is felhozta, amelynek kapcsán megjegyezte: 12 éve azt mondták, a nyugdíjaknak meg kell őrizniük azok reálértékét. Elmondta: idén a novemberi lesz a harmadik nyugdíjemelés — persze, ez nem jelent mást,

csupán az inflációnak megfelelő korrekciót, emelésnek valójában nem nevezhető.

Emlékezetes: az Orbán-kormány az idei választást követően leszögezte: megőrzik a rezsicsökkentést. Nem sokkal később, júliusban azonban annak kinyírásáról döntöttek, így a jelenlegi ígérgetést sem lehet készpénznek venni.

Varga Mihály videója alább megtekinthető:

(Varga Mihály/Facebook)

Valódi Hírek