Felháborító, mi derült ki a végrehajtói karról: Gerinctelen sunnyogás indult be, miután Schadl Györgyöt őrizetbe vették

Így mennek a dolgok itt minálunk.

Hónapokig nem indított vizsgálatot egyetlen végrehajtói iroda ellen sem a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK), miután Schadl Györgyöt őrizetbe vették — tudta meg az rtl.hu.

Az MBVK törvényi kötelességének eleget téve rendszeresen ellenőrzi a végrehajtók működését, ez azonban Schadl őrizetbe vétele után három hónapig nem történt meg.

Ez az átvilágítás egyébként négyévente

kötelező is,

tehát nem csak akkor alkalmazzák, ha bűncselekmény gyanúja merül fel.

Az ilyen ellenőrzések során vizsgálják a pénzkezelést, a hivatali működés szabályosságát, a végrehajtó magatartását, illetve a kari iránymutatások betartását is.

Amennyiben bármilyen problémát tapasztalnak, akkor akár fegyelmi feljelentési javaslattal is zárulhat az eljárás. Ennek az is lehet a következménye, hogy

az adott végrehajtó tevékenységét felfüggesztik.

2018 és 2021 vége között a kar majdnem 350 ellenőrzést kezdeményezett, viszont Schadl György 2021. novemberi őrizetbe vétele után több mint három hónapig egy eljárás sem indult.

Az MBVK adatai szerint Schadl őrizetbe vétele előtt utoljára szeptember 16-án kezdeményeztek vizsgálatot, azt követően viszont legközelebb február 18-án.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/24/friss-vadat-emeltek-a-kenopenzeket-sikkaszto-volner-pal-ellen-hosszu-eveket-tolthet-a-racsok-mogott

Valódi Hírek