Röhejes, szánalmas hazugságot állít a britekről a fideszes mocsármédia

Itt kell élned, hogy elhidd.

Nagy-Britanniában sokan szégyellenek munkába menni, mert nem engedhetik meg maguknak az olyan cikkeket, mint a szappan és a dezodor – állította a hirado.hu, a közmédia hivatalos hírportálja.

A rezsiválság – sok más országhoz hasonlóan – Nagy-Britanniát is elérte, ahol a Sky News tudósítása szerint vannak, akik a higiéniai termékeken kénytelenek spórolni, hogy fizetni tudják a számláikat. Ezt sikerült a közmédiának úgy megírnia, hogy

„Szégyellenek munkába menni a britek, mert nincs pénzük szappanra”.

Képernyőkép a hirado.hu oldaláról.

Miközben a kutatás szerint 3,2 millió britet érint a probléma, ami a teljes lakosság

5 százalékát

jelenti.

A hirado.hu újságírója a fölényeskedő cikkéből azt felejtette ki, hogy Magyarországon sokkal rosszabb a számok, hiszen nálunk a legnagyobb az infláció Európában, és sok embert az éhenhalás veszélye fenyeget.

Más országokban is nagy a drágulás — csak az nem mindegy, hogy ezt hogyan kezelik a kormányok: Németországban például az állam állja az összes rezsiszámlát.

Ezek alapján kérdéses, hogy akkor a közmédia szerint vajon miért akar sok magyar Angliában élni? Azért, mert nem bánják, hogy mindenki büdös, vagy azért, mert náluk még mindig olcsóbbak a higiéniai termékek, mint nálunk?

Valódi Hírek