Most érkezett: Sanna Marin újra elindul a tavaszi választásokon

Finnország népszerű baloldali miniszterelnökét jó eséllyel újra megválasztják.

Sanna Marin 2019 óta Finnország miniszterelnöke, szerdán pedig bejelentették, hogy a 2023-as tavaszi választásokon ismét ő lesz a finn Szociáldemokrata Párt miniszterelnökjelöltje.

Marin 2015-ben lett először a finn országgyűlés tagja, azóta töretlen népszerűségnek örvend, 2019-ben Finnország legfiatalabb miniszterelnöke lett 34 évesen.

A finn miniszterelnök a politika világába is fiatalon szállt be, 27 évesen már Finnország harmadik legnagyobb városa, Tampere tanácsát vezette, ekkor lett először országosan ismert, vezetői stílusát mindenki csodálta.

A miniszterelnöksége kezdetén Marin friss anyuka volt, egy egyéves gyermeket nevelt férjével, de ez nem akadályozta abban, hogy országot vezessen, és a kritikákat nem is értette ezzel kapcsolatban.

Az elmúlt időkben sokat szerepelt a hírekben, nyáron került ki róla egy videó, amin egy buliban táncol, ekkor sokan felháborodásukat fejezték ki, hogy egy miniszterelnök ilyen helyzetben látható. Sanna Marin azonban megvédte magát, elmondta, hogy egy kormányfőnek is lehet magánélete, munkáját emellett természetesen felelősségteljesen el tudja látni.

Kormányfőként kiáll a női jogok mellett, küzd a környezetváltozás ellen, és a finn oktatást is még jobbra akarja fejleszteni.

A Nyugati Fény portréját Sanna Marinról írt >ITT< lehet elolvasni.

Valódi Hírek