Hihetetlen helyen bukkant fel Mészáros Lőrinc — A nagyvállalkozó megtekintette az eszéki stadiont (+videó)

Nagyon hálásak neki a horvátok.

Mészáros Lőrinc, felcsúti nagyvállalkozó, gázszerelő, a közelmúltban látogatást tett az eszéki focistadion építkezésén. Erről a klub készített videót — vette észre a 444.hu. Az NK Osijek az a horvátországi fociklub, amelyet bőkezűen támogattak az itthoni közbeszerzéseken meggazdagodott magyar vállalkozók.

Megjegyezték, amikor elkezdődött az építkezés, akkor Mészáros Lőrinc volt a fő tulajdonos, ám a magyar milliárdos üzletember időközben papíron kénytelen volt kiszállni a klubból.

A felcsúti oligarcha korábban már többször tett arra utalást, hogy a horvát fociból több pénzt lehet kivenni, mint a magyarból. Korábban a 444-nek panaszkodott arról, hogy mennyivel nehezebb eladni egy magyar játékost egy délszlávhoz képest. 2020 nyarán pedig a Nemzeti Sportnak az üzletember azt mondta:

„Az eszéki szerepvállalás nemcsak érzelmi, hanem üzleti kérdés is számomra,

ebből a szempontból a horvát futball előrébb tart, 15-16 millió euróért értékesítettünk játékosokat az elmúlt évben, ami talán több, mint a teljes hazai NB I teljesítménye. Ha elkészülünk a saját stadionnal, úgy számolunk, hogy két éven belül önellátó, sőt profittermelésre is képes lesz az eszéki klub”.

Mészáros helyett egy tőkalap szállt be klubba, de hogy emögött ki áll, az nem nyilvános. A G7 információi szerint, nagyon messzire nem kerülehetett a klub Mészárostól. Mészáros távozása után pedig a tulajdonos is maradt Szijj László, a Dunaaszfalt tulajdonosa.

Mindenesetre Mészárost az eszéki klubnál továbbra is úgy kezelik, mintha ő lenne a fő tulajdonos. Ugyanis a stadionépítésért neki hálásak, az építkezés megtekintéséről szóló videó is azt a hangulatot árasztja, hogy a gazda megtekinti, és ellenőrzi az építési folyamatokat. Mészáros egyébként a beszámoló szerint elégedett volt azzal amit látott.

A 13 ezer férőhelyes stadion eredeti építési költségeit 35-40 millió euróra becsülték,

ám a projekt eléggé elcsúszott, vélhetően márciusra lesz kész, így jelentősen megnőhettek a stadion költségei. Ugyan lemondtak arról, hogy a VIP-helyiségekben szaunákból lehessen nézni a meccset, de ez lesz az első olyan horvátországi stadion, amelyben tető lesz a nézők fölött.

További érdekesség, a szintén fejlesztés alatt álló eszéki fociakadémia is, melynek esetén az építkezésben rengeteg magyar állami pénz van, összesen 6 millió eruóval támogatja mindezt a magyar állam.

Videó:

(444.hu)

Valódi Hírek