Schmidt Mária úgy látja, Németországban az emberek már nem mernek megszólalni a véleményük miatt (+videó)

Drámai a helyzet Nyugaton a terrorházi igazgató szerint.

Nyugat-Európában vezető ideológiává vált a marxizmus, és nem tűrik el az ellentmondást, ezért folynak koncepciós perek Magyarország ellen – magyarázta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója Kovács Zoltánnak.

A múzeumigazgató Kovács külföldieknek szóló podcastjének, a The Bold Truth About Hungary vendégeként a legfontosabbnak azt nevezte, hogy 1990 után Magyarországon megkezdődött a múlt újbóli feldolgozása, de sok más témára is kitért.

A közel félórás adásban elhangzott, hogy Schmidt Mária szerint bár a kommunista rendszer megdőlt 1990-ben, a

marxizmus megmaradt

Magyarországon, Nyugat-Európában pedig vezető ideológiává vált, ennek ellenére bizakodóak lehetünk, hogy a magyar nemzet képes ellenállni „mindannak, ami Nyugatról ömlik ránk”.

Ez nehéz feladat, mert Brüsszel, Washington vagy Berlin nem tűri el, hogy nekik ellentmondjanak: ezért folynak koncepciós perek Magyarország ellen, amikor kiáll a saját érdekei mellett – engedett betekintést egyre szűkülő belső világába a zavaros nőszemély.

„Pedig soha senki nem kérdezte meg tőlünk, hogy milyen volt 45 évig a kommunizmus alatt élni, mert Nyugaton ragaszkodnak ahhoz az illúzióhoz, hogy a szocializmus igazságosabb és jobb kort eredményez. Legkésőbb a 2015-ös migrációs válság óta világos, hogy a szabadság nálunk sokkal teljesebb, mint náluk”.

– humorizált Schmidt.

A nyugati politikusok ma már nem szoktak nyíltan fogalmazni, ezért is

csodálkoznak rá Orbán Viktorra,

aki nemrégiben interjút adott német újságíróknak, akik számára világossá vált, hogy itt van egy értékrend, van egy gondolatvilág, és ebből levezetve a különböző döntések és a különböző intézkedések értelmezhetők.

Bár a fenti állítások is elég erősek, a legszebb a végére maradt:

„Magyarországon sajtó- és szólásszabadság van, és senkinek nem jut eszébe, hogy a véleménye miatt bármilyen hátrány érhetné, míg például Amerikában boszorkányüldözés folyik, Németországban tapintható a félelem, és az emberek nem mernek megszólalni sem.”

A beszélgetést itt nézheted meg:

(via hvg.hu)

Valódi Hírek