FRISS: Megszólalt a drog miatt letartóztatott Herczeg Zoltán egyik közeli ismerőse

Szerinte „leszámolásízű” a dolog.

„Csőbe húzták állítólag”, mondta az Indexnek a Belmondo zenekar frontembere, aki megerősítette, hogy valóban Herczeg Zoltán divattervezőt tartóztatta le a rendőrség, miután kokaint és marihuánát is találtak a lakásán.

Czutor Zoltán 30 éve ismeri Herczeget, részleteket nem tud az ügyről, ugyanakkor hozzátette, nehezen tudja elképzelni, hogy a divattervező díler lett volna:

„Pontosan tudjuk, hogy ebben a körben, amelyben Herczeg Zoltán mozog, illetve a politikusok körében is – függetlenül attól, hogy ki van kormányon – hogyan élnek, hogy szórakoznak az emberek.

Én Herczeg Zolit 30 éve ismerem, de ez idő alatt soha nem beszéltünk egyszer sem kábítószerről. Lehet, hogy néha tolt valamit, de engem egyszer sem kínált semmivel. Persze lehet, hogy ettől függetlenül ő a keresztapa, csak ez olyan életszerűtlen lenne”

— mondta, hozzátéve:

„Nekem leszámolásízű a dolog, van egy ilyen érzésem, állítólag csőbe húzták,

de nyilván részleteket én sem tudok az ügyről. De tegyük fel, hogy díler – a Zoli nem most jött le a falvédőről, egy díler nem tart ipari mennyiségű drogot otthon, ez életszerűtlen lenne.

Mert ugye ahhoz, hogy letartóztassák, akkora mennyiséget kellett találniuk a lakásban, hogy ne fogyasztónak, hanem kereskedőnek tűnjön.”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én fogták el Herczeget és egy másik férfit. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Valódi Hírek