A szarvasgyilkos Semjén Zsolt megoldotta, hogyan lophatják el az állatvédelemre szánt pénzt

Már be is nyújtotta a törvényjavaslatot.

A híres vadász, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes előterjesztésére kedden egy állami állatvédelmi alapítvány, a „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” létrehozásáról szavazhat a parlament.

A javaslat preambuluma szerint az állatvédelem „fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatok hatékony ellátása érdekében, továbbá az állattartás felelősségének tudatosítása céljából alapítvány jön létre”.

Az alapítvány a törvény alapján különböző tájékoztató feladatokat lát majd el, de legfontosabb, hogy ezentúl ez az alapítvány osztja majd ki az

állami támogatásokat

az állatvédelemmel foglalkozó, amúgy már létező ciil szervezeteknek.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője szerint már azt is cinikus gesztusnak értékeli, hogy a javaslatot az egzotikus állatok megölése érdekében még helikopteres utazásokat is elfogadó Semjén Zsolt nyújtotta be. Szerinte amúgy pont nem egy

kormányközeli alapítvány

beiktatása hiányzott a magyar állatvédelemnek, sokkal hasznosabb lenne, ha a pénzeket az állam közvetlenül utalná az állatvédelemmel foglalkozó, a túlélésükért küzdő civil szervezeteknek.

„Az LMP nem támogatja a Fidesz-közeli alapítvány létrehozását, és követeli, hogy az erre szánt állami forrásokat a valódi állatvédő szervezetek kapják meg közvetlenül”

– írta a párt közleményében.

(via 444.hu)

Valódi Hírek