Visszafelé sült el az Orbán-terv: tömegével mutatnak piros lapot a miniszterelnöknek a dühös civilek

Ezt csúnyán benézte.

Folyamatosan beszámolunk az október 23-ai tüntetésről, amelyen nem csupán a pedagógusok és a diákok, hanem számos más szakma képviselője is tiszteletét tette.

Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszevezetének képviseletében szólalt fel. Az elnök elmondta: érvényt kell szervezni a sztrájkjognak, ugyanis szerinte az olyan jog, mint az emberi méltóság.

Borosné követelte, hogy az elbocsátott pedagógusokat vegyék vissza állásukba. Hozzátette: azért éltek a kirúgott tanárok a polgári engedetlenség eszközével, mert a sztrájkjog kiüresítése miatt ne volt más választásuk.

Erre felzúdult a dühös tömeg:

Orbán, takarodj!” — üzente 80 ezer ember.

A Társadalombiztosítási Szakdolgozók Szervezetének elnöke, Taskovics István arról beszélt: nem érti, miért egy 1000 kilométerre található város (Brüsszel — a szerk.) a gátja a pedagógusbér-emelésnek. Hozzátette: ráadásul egy olyan városról van szó, amely állandóan mozgásban van, azonban

a kormány mindig meg akarja állítani.

Szilágyi József, a Villamosenergiai Szakszervezetek vezetője is kifejezte szolidaritását. Elmondta: problémáik hasonlók, mint a pedagógusoknak.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője keményen fogalmazott. Azt mondta: a kirúgott kölcseys tanárok eltávolása

nemcsak hiba, hanem bűn is.

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége részéről érkező felszólaló nem finomkodott.

{E}lég volt a cinizmusból és a jogtiprásból!

— kiáltotta.

A Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete részéről Köves Ferenc szólalt fel. Ő fittyet hányva a kötelező körökre, a megszokottnál jóval keményebb bírálatot fogalmazott meg.

A jelenlegi hatalom álszent uraitól féltjük a jövőnket, akik kereszténynek hazudják magukat!

— jelentette ki.

Valódi Hírek