Kiakadt a szlovák külügyminiszter az Orbán irodájában látható „dekoráción”

Orbán Viktor térképe miatt vagyunk paranoiásak — mondta a szlovák külügyminiszter.

„A szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és Vajdaság lakosainak van okuk paranoiára. Ugyanis ha ránézünk a magyar miniszterelnök irodájára, egy óriási térképet láthatunk a történelmi Magyarországról” — fogalmazott Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter, a Rzeczpospolitának adott interjújában, melyet a Mandiner szemlézett.

A szlovák külügyminiszter kiemelte: a szlovákok ezer éve együtt élnek Magyarországgal, „ez egy ezeréves házasság, amelyben voltak jó és rossz dolgok. A szlovákok és a magyarok kapcsolata nagyjából fél évszázada jó házasság volt, a két fél egyenrangú volt, ha ez nem lett volna, a szlovákok nem élték volna túl”.

Hozzátette, hogy „ez az összefüggés nem kérdőjelezhető meg a XX. század fordulóján bekövetkezett magyarosítás vagy a rossz, Trianon utáni hangulat miatt”.

Rastislav Káčer kiemelte:

„Trianon után kicsit traumatizálódtak a magyarok”.

A külügyminiszter úgy látja, „a szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és Vajdaság lakosainak azonban

van okuk paranoiára.

Mert ha ránézünk a magyar miniszterelnök irodájára, egy óriási térképet láthatunk a történelmi Magyarországról. A bécsi és a berlini kancellári hivatalban nincs ehhez hasonló térkép”.

Hozzátette, ebből az következik, hogy joguk van a paranoiához.

„A határok ki vannak jelölve, az országhatárok csak konszenzussal változtathatók meg, más módon nem. Mi bizakodva tekintünk a jövőbe, de tudom, hogy figyelembe kell vennünk ezeket az aggályokat, mert

a paranoia néha valóra válik”

— fogalmazott Rastislav Káčer.

(rp.pl / mandiner.hu)

Valódi Hírek