Dühkitörést kapott Szijjártó, mert elege lett a kollégáiból

Elpattant a húr.

Facebook-videót tett közzé hétfői sajtótájékoztatójáról, amelyen a kormány kedvenc témájáról, azaz „az elhibázott brüsszeli szankciók„-ról beszélt. A külgazdasági és külügyminiszter ennek során azt mondta, hogy bizonyos vezető uniós politikusok nem hajlandók tudomásul venni a valóságot.

Úgy látom, hogy egyes európai uniós vezetők és egyes külügyminiszter kollégák nem halandóak tudomást venni a valóságról, tehát

én tényleg nem tudom, hogy hol élnek,

amikor az Európai Unió szankcióinak sikerességéről beszélnek

— jelentette ki indulatosan a külügyi tárcavezető.

A politikus arról beszélt: amikor február végén az első szankciós csomagról egyeztettek, az Európai Bizottság úgy nyilatkozott, a döntés segít véget vetni a háborúnak, valamint térdre kényszeríti az orosz gazdaságot. Szijjártó szerint ennek ellenére a háború hosszú hónapok óta tart, és még nem látni a végét, „az európai gazdaság pedig szenved„.

A miniszter azt mondta, éppen az ellenkezője történik annak, amit az EB ígért, amikor az első szankciós csomagról döntöttek.

Az európai uniós szankciós politika egészen egyszerűen kudarcot vallott,

mert nem tudott minket hozzásegíteni a háború gyorsabb lezárásához, és az európai gazdaságot is rendkívül nehéz helyzetbe hozta.

— jelentette ki Szijjártó Péter.

Ezt követően rátért a kormány politikai érdekeit szolgáló „nemzeti konzultáció„-ra. Azt reméli, hogy „sok-sok százezer vagy millió ember fogja elmondani Magyarországon a véleményét a szankciós politikáról„.

Szerinte jól látható, hogy Brüsszelben és az uniós fővárosokban „teljesen elrugaszkodtak a valóságtól„. Hozzátette, a vezetők olyan álláspontot foglalnak el

mintha nem ebben a világban élnének„.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója alább megtekinthető:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek