Palkovics László közölte: az Orbán-kormány megtartotta a rezsicsökkentést

Van baj a toronyban.

Magyarország regionális védelmi ipari központtá válhat a gyártásban és kutatás-fejlesztésben is, az ágazat újjáépítésével járul hozzá a közös európai képességek fejlesztéséhez — ezt írta a Technológiai és Ipari Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében Palkovics László vasárnapi előadása kapcsán.

A technológiai és ipari miniszter meghívására vasárnap meglátogatta a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályát és a szomszédságában épülő harcjárműgyárat Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos.

Azt írták, a magyar védelmi ipari stratégia alapvetései, hogy a high-tech-szektor legalább 500 milliárdos éves forgalmat érjen el és jelentős innovációs képességgel rendelkezzen 2030-ban. Ennek a törekvésnek a valóra váltását szolgálja az iparág meghatározó európai nagyvállalatával megkezdett széles körű együttműködés is — jelentették ki

Hozzátették: a Rheinmetall és a magyar állam közös beruházásában gyártó, tesztelő és fejlesztő bázis létesül Zalaegerszegen. A Lynx harckocsik gyártása 2023 elejével megkezdődhet, addigra a kapcsolódó off-road tesztkörnyezet minden eleme rendelkezésre áll majd a ZalaZONE területén.

Arról is írtak, hogy a kormány „Európa legnagyobb, a világ egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályáját hozta létre” Zalaegerszegen. A létesítmény környezetében folyamatosan bővülő ipari és innovációs ökoszisztéma épül ki élénk nemzetközi érdeklődést kiváltva, egyre gyarapodó védelmi ipari kapacitásokkal.

Idézték Palkovics Lászlót, aki a találkozó kapcsán kifejtette: „az uniós tagállamoknak az ukrajnai háború védelmi kihívásaira is megfelelő válaszokat kell találniuk.

A magyar kormány a rezsicsökkentés fenntartásával, az ellátásbiztonság garantálásával, benzinárstoppal és tűzifaprogrammal védi a családokat, de emellett

minden eddiginél nagyobb erőforrást fordít a védelmi ipar megerősítésére„.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek