Megrázó tragédia: Meghalt egy 12 éves kisfiú, miután hazaküldték a kisvárdai kórházból

Vizsgálat indult az ügyben.

A Dombrádon élő 12 éves Martinka tragikus hirtelenséggel vesztette életét nemrégiben. A szülők szerint a kisvárdai kórházból alaposabb vizsgálatok nélkül küldték haza a kisfiút — írta a Blikk.

A kisfiú múlt héten lett beteg, lázas volt, nem evett, nem ivott, egyre rosszabbul lett, ezért édesanyja a háziorvoshoz vitte. Az orvos a kisvárdai kórházba küldte a gyermeket és édesanyját, a család azonban elmondta, ott már nem történt érdemi vizsgálat.

„Nővéremék be is vitték a gyermeket, de ott azt mondták, hogy a kicsinek semmi baja sincs, van miből leadnia, mert van tartaléka, de igyon sokat”

— írta az édesanya húga, aki szerint az egészségügyi intézményben nem csináltak EKG-t, sem laborvizsgálatokat, és infúziót sem kapott a kisfiú.

A család úgy érzi, az intézmény mindenféle segítség nélkül bocsátotta a kisgyermeket haza, nem fektették be. A nagynéni leírása szerint a kisfiú aznap este otthon már nem evett, nem ivott, majd lefeküdt aludni — írta meg a Bors.

„Reggel felkelt, összeesett és ennyi volt egy 12 éves gyermek élete”

— írta a nagynéni.

Bár a kisfiú már otthonában hunyt el, és egyelőre a halál oka sem tisztázott. A lap szeretett volna a családdal is beszélni, ők azonban egyelőre elzárkóztak a nyilatkozattól, a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház azonban tájékoztatást adott ki a halálesettel kapcsolatban.

„Sajnálatos a halálesetet, mely nem intézményünkben történt. Az ezt megelőző eseménnyel kapcsolatban intézményünkben vizsgálat zajlik. További részletekről nem áll módunkban tájékoztatást adni. A gyászoló család felé együttérzésünket fejezzük ki”

— tájékoztatta a lapot Hegyi Henrik D. főigazgató.

(blikk.hu)

Valódi Hírek