Kiderült, milyen brutális összeget keres a tanárokat kirúgó tankerületi vezető

Nem kevés pénzért teljesít parancsokat.

Hadházy Ákos derítette ki, hogy tavaly mennyit keresett havonta az öt tanárt kirúgó tankerületi vezető. A független képviselő a tankerület tavalyi költségvetéséből olvasta ki, hogy Marosi Beatrix

havonta egymilliót tett zsebre.

Hadházy azt is írta:

1)Gondolom a többi is ennyit keres, így nem csoda, hogy “nem értik”, miért küzdenek a valóban az oktatással foglalkozó tanárok.

2) Ha ezek a kollégáikat kirúgó emberek bármikor azt mondják, hogy “parancsra cselekedtek”, vagy “megtévesztette őket a rendszer”, ne higgyenek nekik. Pénzért tették.

3) Marosinak NEM a plagizált, nevetséges szakdolgozata miatt kell lemondania, hanem az öt tanár kirúgása miatt

4) Egyszerűn NEM TÖRTÉNHET MEG, hogy ne harcoljuk ki, hogy az öt tanárt rehabilitálják és a hazug tolvajkormány teljesítse a tanárok követelését Ez nagyon is lehetséges, ha elegen vesznek részt a tiltakozásokban- legközelebb holnap, a Hősök terén!

Marosiról egyébként Hadházy azt is állítja, hogy a diplomamunkáját plagizálta.

Erről a képviselő bizonyítékokat is közzétett. Egy szakértő segítségével vizsgáltatta meg az írást, és kiderült, hogy mintegy 36 százalékban átvette vagy másolta (hivatkozások nélkül) a szöveget.

Az eset nyomán Jámbor András arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt, vizsgálják ki a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjének ügyét, és amennyiben a plágium bebizonyosodik, menesszék őt.

A Kodolányi rektorától az a válasz érkezett:

„Köszönjük szépen a jelzést, amely nyomán egyetemünk a szabályzatainak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően megtettük az ügy kivizsgálását.”

Kapcsolódó: Egyre jobb: Vizsgálat indul a plagizáló tankerületi vezető ügyében

Valódi Hírek