Megszólalt Ungár Péter az eseti bizottságról: A választók ennél többet érdemelnek

Szerinte teljesen felesleges.

Hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be négy ellenzéki párt ( a Párbeszéd, Jobbik, Momentum és az MSZP), hogy parlamenti eseti bizottsággal vizsgáltatnák ki a „rezsihazugságot” és a „rezsikáoszt”.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a hétfői online sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt hónapokban a kormány adós maradt a válasszal arra, hogy miért sodródott az ország egy ennyire mély, más országokat kevésbé megrázó energia- és megélhetési válságba.

Ungár Péter, az LMP társelnöke az ATV-nek reagált a felvetésre, szerinte a rezsiválság okai nem mások, mint a fosszilis energia-függőségünk, a háború, és elhibázott kormányzati döntések. Ungár kijelentette, egy vizsgálóbizottság keretein belül vizsgálni ezeket teljesen felesleges.

„Az pedig, hogy a Fidesz valótlanságot állított a kampányban a rezsicsökkentésről szintén tény, melyhez nem kell bizottság”

— fogalmazott a társelnök.

Ungár emlékeztetett mindenkit, hogy korábban a koronavírus járvány hatásairól is volt ellenzéki bizottság, annek sem volt érdemi eredménye, ennek sem lenne, ez csak egy pótcselekvés az ellenzék részéről. A választók ennél többet érdemelnek, az LMP politikusa szerint.

(via atv.hu)

Valódi Hírek