Botrány: Drasztikus lépéseket hoztak egy szombathelyi iskolában, hogy betartsák a 18 fokos szabályt

Magyarország 2022-ben.

Az ATV tette közzé azt a levelet, amit egy szombathelyi iskola dolgozóinak és tanulóinak címeztek, és amelyben arra ösztönzik az oktatókat, az egyéb munkakörben dolgozókat és a tanulókat, hogy a megnövekedett energiaárak miatt a gazdaságos és takarékos működés érdekében a leírt intézkedéseket tartsák be.

Az intézkedések között megtalálható többek között az is, hogy rövid ideig szellőztessenek, a tantermekben pedig a természetes világítást kell előnyben részesíteni, a mesterséges megvilágítást csak indokolt esetben használják, akkor is csak órák alatt.

A fűtést nem használt helyiségekben ki kell kapcsolni, a nem előírt a nem előírt hőmérsékleti viszonyokat pedig jelezni kell.

A nem telepített villamos készülékeket csak igazgatói engedéllyel, a magántulajdonú villamos készülékeket és az elektromos fűtőberendezéseket pedig csak külön engedéllyel lehet használni.

Nem ez az első iskola, ahol így próbálnak spórolni, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a hallgatók a telefonjaikat és laptopjaikat sem tölthetik, a Budapesti Gazdasági Egyetem mosdóiban pedig a melegvizet zárják el.

 

Valódi Hírek