Megáll az ész: Nem hiszed el, milyen konferenciát szerveznek Orbán kedvenc egyetemén

Nincs jobb dolguk.

Az európai űrpolitika eredményeiről és jövőjéről szervez nemzetközi konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Eötvös József Kutatóközpontján belül működő Világűrjog és Politika Kutatóintézet

– közölte az egyetem hétfőn. A kutatóintézet mára az Európai Űrügynökség jogi központjának (ECSL) nemzeti kapcsolattartója is.

A csütörtökön kezdődő rendezvényen az Európai Bizottság, az Európai Űrügynökség, valamint az európai űripar és több nemzeti űrügynökség képviselői tartanak előadást.

A közleményben Bartóki-Gönczy Balázs, a konferenciát szervező kutatóintézet vezetője kifejtette, a világűrbe telepített rendszerek mára a gazdaság alapvető folyamatait támogatják, elég a földmegfigyelésre, navigációra, internetre, a televíziózásra, illetve a meteorológiai megfigyelésekre gondolni.

Természetesen a modern hadviselés, védelmi rendszerek sem képzelhetők el az „űrszegmens” nélkül – tette hozzá a szakember.

Arra is kitértek, hogy a konferencia másnapján, október 14-én a hallgatóké lesz a főszerep az egyetemen, ugyanis első alkalommal rendezik meg a Space Policy Student Symposiumot, ahol 10 hallgató és doktorandusz neves nemzetközi zsűri előtt mutatja be angol nyelven a világűr fenntartó használatával, illetve biztonság- és védelempolitikai aspektusaival kapcsolatos kutatásait.

A konferencián személyesen is részt lehet venni, de online is követni lehet a programot.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek