Teljesen begőzölt Hollik István: Úgy tudja, a baloldal miatt nem működik még mindig Paks 2

Több mint 12 éve „kormányoznak”.

A Fidesz szerint „a baloldal” paksi bővítéssel kapcsolatos követelései veszélybe sodorják Magyarország energiabiztonságát és gyengítik a magyar energiafüggetlenséget — magyarázta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken.

A politikus azt állította, „a baloldal” évek óta támadja a Paks 2 beruházást, pedig ha az új atomerőmű már üzemelhetne, most olcsóbb lenne az áram, és nem lenne Magyarország kitéve ennyire az európai energiaválságnak.

Hollik István azt is mondta, emellett „a baloldal” nemcsak támogatja a szankciókat, de még bővítene is rajtuk, holott mára egyértelművé vált, hogy a szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot és súlyos energiaválságot okoznak.

„Rendkívül nagy felelőtlenség az európai energiaválság közepén Paks 2 beruházását támadni”

— jegyezte meg.

„»A baloldal« ezzel a követeléssel veszélybe sodorja Magyarország energiaellátását és energiabiztonságát is, ráadásul hátráltatja azokat a törekvéseket, amelyek az energiafüggetlenség irányába mutatnak”

— vélekedett a kormánypárti kommunikációs igazgató, tizenkét éves Fidesz-kormányzás tükrében.

Elmagyarázta azt is, hogy mivel ez a kérdés az ország jövőjét hosszú távon befolyásolja, ezért a szankciókról szóló nemzeti konzultáció tartalmaz majd atomenergiára vonatkozó kérdést is.

(MTI)

Valódi Hírek