Szijjártó bejelentette: Súlyos gazdasági visszaesés fenyeget

A miniszter úgy látja, „Európa legalacsonyabb adóinak megőrzése nem lehet kompromisszum tárgya”.

Magyarország akkor tudja fenntartani a gazdaság növekedési pályáját, ha továbbra is sikeresen ösztönzi a nagy nemzetközi vállalatok magyarországi munkahelyteremtő beruházásait — írta Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

„A háború és a brüsszeli szankciók miatt

Európát ma súlyos gazdasági recesszió fenyegeti.

Magyarország egyféleképpen tud kimaradni mindebből: akkor lehetünk lokális kivétel a kontinentális recesszióból, akkor tudjuk fenntartani a magyar gazdaság növekedési pályáját, ha továbbra is sikeresen ösztönözzük a nagy nemzetközi vállalatok magyarországi munkahelyteremtő beruházásait”

— fogalmazott a külügyminiszter.

„A gazdasági növekedésben eddig nagy szerepet játszottak a koreai elektromosautó-ipari vállalatok, melyek rendre Magyarországra hozták, hozzák az elektromos akkumulátorok előállításához szükséges gyáraikat. Nem is csoda, hogy mára ők alkotják a harmadik legnagyobb beruházói közösséget hazánkban”

— tette hozzá.

Megjegyezte, Magyarország mára az elektromosautó-ipar európai fellegvára, a világ harmadik legnagyobb akkumulátorgyártási kapacitása Magyarországé, a nyugati és keleti gazdaság találkozóhelye lett, hiszen a nagy német autógyártók itt gyártják elektromos autóik és motorjaik jelentős részét, amihez nélkülözhetetlenek a koreaiak – és kínaiak – által előállított akkumulátorok.

„A koreai vállalatvezetőknek elmondtam: hiába a rendkívül nehéz európai gazdasági helyzet, az alapvető gazdaság- és társadalompolitikai céljaink feladásáról szó sem lehet!

A teljes foglalkoztatás, Európa legalacsonyabb adóinak megőrzése és a leggyorsabb beruházás-ösztönzési rendszer fenntartása nem lehet kompromisszum tárgya”

— magyarázta a miniszter.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek