„Nem lesz ennek jó vége!” — Kepes András élesen bírálta a tanárokat megfélemlítő tankerületi igazgatókat

„Küldjék be a szüleiket! Beszélni szeretnék velük” — írta ironikusan az író.

Beszámoltunk róla, hogy több mint száz diák és szimpatizáns indult el péntek reggel a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumtól a tankerületi központhoz, hogy a gimnázium tanárai átvegyék a nekik címzett levelüket a tankerületi központtól.

Szerdán az iskolában 24 tanár vett részt a polgári engedetlenségben az iskolából, ezután hívta be az igazgatót, Hutai Lászlót a tankerületi központba Rábel Krisztina tankerületi igazgató, ahol 24 névre szóló levelet adott át az igazgatónak.

A tanárok viszont nem voltak hajlandóak átvenni a leveleket az igazgatótól, mondván az ő fönökük maga Rábel Krisztina, ezért indultak el ma reggel a központhoz.

Az esettel kapcsolatban az ismert író, egyetemi tanár, televíziós műsorkészítő, Kepes András pénteki Facebook-bejegyzésében reagált.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Most meg Rábel Krisztina tankerületi igazgató, rendőri védelem mögé bújva fenyegette meg a Karinthy Frigyes gimnázium 24 »engedetlenkedő« tanárát.

Nagyon szomorú vagyok Maruzsa Zoltán, Marosi Beatrix, Rábel Krisztina és a tankerületek nevüket is szégyenlő munkatársai viselkedése miatt, akik júdáspénzért elárulják pedagógus kollégáikat.

Szolidaritásból, problémamegoldásból és etikából bukásra állnak.

Nem lesz ennek jó vége!

Küldjék be a szüleiket! Beszélni szeretnék velük”

— írta Kepes András.

(Kepes András/Facebook)

Valódi Hírek