Megérkeztek a tankerülethez a karinthys tanárok, közel ezren vannak a demonstráción

Sokan állnak ki mellettük.

Több mint száz diák és szimpatizáns indult el reggel nyolc előtt a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumtól a tankerületi központhoz, hogy a gimnázium tanárai átvegyék a nekik címzett levelüket a tankerületi központtól, derül ki a hvg.hu cikkéből.

Szerdán az iskolában 24 tanár vett részt a polgári engedetlenségben az iskolából, ezután hívta be az igazgatót, Hutai Lászlót a tankerületi központba Rábel Krisztina tankerületi, ahol 24 névre szóló levelet adott át az igazgatónak. A tanárok azonban nem voltak hajlandóak átvenni a leveleket az igazgatótól, mondván az ő fönökük maga Rábel Krisztina, ezért indultak el ma reggel a központhoz.

A HVG helyszíni tudósítója szerint nagy a tömeg, biztosan száznál többen vannak, a tanárok mellett diákok és szimpatizánsok is, a járdán is alig férnek el. Sok autós dudálással fejezi ki szimpátiáját. A tanárokkal együtt érkező szülők tapsoltak és azt skandálták, hogy „nincs tanár, nincs jövő”, „veletek vagyunk”, „ne rúgjátok ki a tanárainkat”.

A tömeg most már nem csak a központ előtt áll, a szemben lévő villamosmegállónál is. Péntek reggel 9 órára a tiltakozók elfoglalták az Üllői utat, a forgalom leállt.

A tanárok hamar a helyszínre értek, ahol egy „Rábel tornya” feliratú kartont emeltek a magasba, hatalmas taps fogadta őket.

A tanárok először zárt ajtóval találták szembe magukat, később kettesével hívták be őket az irodába, azt mondták, a leveleket átveszik, bármi is legyen benne.

Valódi Hírek