Mi történt? Magyarországról tűnt el több millió lőszer gyártására alkalmas gépsor

Háborús időben.

Eltűnt egy évente 25 millió lőszer gyártására alkalmas gépsor Magyarországról, ezzel a címmel kezdődik a 24.hu által feltárt szövevényes ügy.

A cikkben Borsodi Általános Gépgyár Kft. (BSGÉP) fordulatos tulajdonváltásairól van szó, ez az a cég, aminek megszerzése iránt érdeklődött korábban Balajti László, a titkosszolgálatok egykori vezetője, de Pintér Sándor jobbkeze, Tasnádi László is tárgyalt az ügyben.

Végül Mikó István, az ISD Dunaferrnél is felbukkant válságmenedzser lett a befutó, ő leaglábbis azt állítja, hogy megvette az orosz vállalkozó, Jurij Shabajkin üzletrészét.

Mikó István orosz üzletemberrel való megegyezését azonban Papp Csaba, másik tulajdonos nem fogadta el, így Mikó perre ment. Papp azt állítja, nem tudják bizonyítani, hogy Mikó megszerezte Shabajkin részét az üzletből, így semmisségi pert kezdeményezett a bíróságon.

A végnyilvántartásban azóta sem történ változatás, a pereskedés továbbra is folytatódik több fronton is.

A cikkben előkerül egy lőszertoltő gép is, amit a BSGÉP importált, majd felajánlotta az államnak, akik ezt el is fogadták. A bírósági papírokból azt lehet kihámozni, hogy a gépsor elemei már nincsenek a BSGÉP birtokában. A Pénzügyminisztérium közben állította, hogy a lőszergyártó visszakerült a szállító országba, azaz Törökországba, a török illetékesek viszont azt közölték, hogy náluk nincs.

 

Valódi Hírek