Kiakadt a fideszes polgármester: Elfogadhatatlannak tartja Orbánék rendeletét

A döntés azonnali visszavonását követeli.

Pénteken zár be a budapesti posták mintegy negyede. A Magyar Posta szeptember 30-án jelentette be, hogy Budapesten, 34, jellemzően alacsony forgalmú postát zár be, a bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e. A bezárásokat követően már csak 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére a fővárosban.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos

energiatakarékosságban

tudatosabban gondolkodnia, cselekednie. A változás a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az a megszokott módon és időben történik
– indokolt az állami vállalat.

Még a fideszes Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere is megdöbbenve értesült róla, hogy három postát is be akarnak zárni a kerületében – írta az Index.

„Mert elfogadhatatlannak tartom, hogy van olyan kerület, ahol egyetlen postafiók sem zár be, ezzel szemben Budapest legnagyobb területű kerületében három postafiókot is bezártak. Kérem a posta vezetését, hogy gondolják át, és haladéktalanul vonják vissza ezt a döntésüket”

– írta a polgármester.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szeptember közepén hívta vissza a Magyar Posta igazgatóságából Schamschula Györgyöt. A vezérigazgatói feladatokat átmeneti jelleggel, megbízottként Simon Csilla vezérigazgató-helyettes látja el.

Valódi Hírek