Elkezdődött a megtorlás: Kirúghatják a tüntetésben résztvevő tanárokat

24 levelet kaptak a Karinthy Gimnázium tanárai.

Rég nem látott méretű tüntetés zajlott le szerdán Budapesten. Tanárok, diákok és szülők együtt tüntettek, több mint negyvenezren a főváros utcáin, de országszerte is rengeteg iskolában élőlánccal tiltakoztak a kormányzat méltatlan oktatáspolitikája miatt.

A szülők és gyerekek közösen álltak ki a tanáraikért és többek között a közszolgálati dolgozók is felemelték hangjukat az ügyben.

A tanárok eredetileg az oktatás helyzete miatt és saját megélhetésükért emelték fel hangjukat, de a kormány ellehetetlenítette őket, ma már a hatalom elleni tiltakozásba csapott át a pedagógussztrájk.

Az intézmények sorra kapták a leveleket a tankerületek igazgatóitól, amiket a sztrájkoló tanároknak címeztek. Ezek tárgya

a pedagógusok felmondása volt.

Kirúgták a végzős osztályok tanárait, a diákok magukra maradtak, topgimnáziumok oktatói kerültek az utcára egyik pillanatról a másikra — írta beszámolójában a Blikk.

Tegnap újult erővel, rég nem látott méretekkel vett új lendületet a tanársztrájk, a tiltakozó megmozdulásokban azonban már messze nem csak a tanárok vettek részt. A tankerületek továbbra sem „tétlenkednek”. A legfrissebb információk szerint

már azoknak kiküldték a levelüket, akik a tegnapi megmozdulásban részt vettek.

Megjegyzik, ugyan az iskolák felújítása még évekig várat magára, lassan kréta sincs az intézményekben, ám a levelet a körülményekhez képest igen hamart kiküldték:

„A mai napon a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját behívták a Külső-Pesti Tankerületi Központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 névre szóló levelet azzal, hogy azokat adja át a címzetteknek, azaz nekünk, akik tegnap polgári engedetlenségi akcióban vettünk részt.

A ma jelen lévő kollégák az átvételt megtagadták arra hivatkozva, hogy a mi munkáltatónk nem az igazgatónk, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató. Jeleztük továbbá, hogy holnap, október 7-én reggel 8 órakor elmegyünk a tankerület elé, hogy személyesen tőle vegyük át a levelet.

Aki úgy érzi, csatlakozna hozzánk, jöjjön velünk holnap reggel 8 órakor.

A cím: 1181 Budapest, Üllői út 453. Időpont: 2022. október 7., 8 óra”

— írta ki a gimnázium egyik tanára a közösségi oldalára csütörtökön kora délután.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/05/friss-mar-a-kozszolgalati-dolgozok-is-kiallnak-a-tanarok-mellett-orbanek-rendelete-ellen-is-tiltakoznak

Valódi Hírek