Molnár Csaba: Egyedül a DK nem szavazta meg Orbán korrupciótámogató csomagját a magyar Parlamentben (+videó)

Orbánnak csak azért kellenek az uniós források, hogy továbbra is lopni tudjon.

A Magyarországra érkező európai uniós források nagy részét ellopják a miniszterelnök oligarchái. Mivel az Európai Bizottság felfüggesztette a pénzek a pénzek folyósítását, ezek a kormányközeli vállalkozások megrendelések nélkül maradtak, ezért most a kormány mindent megtesz, hogy újraindítsa az európai uniós forrásokat, persze nem az emberek érdekében, hanem hogy folytatni tudják a lopást — jelentette ki Dr. Molnár Csaba, a DK EP-képviselője az Európai Parlamentben kedden.

Molnár Csaba elmondta, most éppen egy nagy törvénycsomagot terjesztettek emiatt a magyar Parlament elé. Megjegyezte, például létrehoznának egy olyan, elvileg „korrupcióellenes” hatóságot, amelynek az elnökét a miniszterelnök egyik emberének a javaslatára a miniszterelnök másik embere fogja majd kinevezni.

„Független lesz ez a hatóság?! Dehogyis lesz független hölgyeim és uraim!”

— hangsúlyozta.

A politikus közölte: például elvileg bevezetnék, hogy bárki a bíróságra vihesse a korrupciós ügyeket. Ehhez kapcsolódóan kifejtette: ezt a törvényt a megszavazása után egy órával elküldték annak az Alkotmánybíróságnak vizsgálatra, amelynek minden egyes tagját, minden egyes alkotmánybíráját, a jelenlegi kormánypártok nevezték ki.

„Lesznek így majd eljárások korrupciós ügyekben?! Dehogy lesznek eljárások!”

— mondta a politikus.

Molnár Csaba elmondta, ezek a javaslatok csak az Európai Bizottság elkápráztatását szolgálják.

„Messziről, hunyorítva talán úgy tűnhet, hogy ezek a törvények a korrupció megfékezéséről szólnak, Magyarországon viszont mindenki tudja, hogy ez csak színjáték, hogy ez csak porhintés. A magyar Parlamentben pontosan ezért szavaztunk nemmel erre törvénycsomagra”

— jelentette ki.

„Mert mi azt akarjuk, hogy az európai uniós források a magyar emberekhez, a magyar önkormányzatokhoz, és a magyar vállalkozásokhoz jussanak”

— mutatott rá Molnár Csaba, hozzátéve, az Európai Bizottság átverését szolgáló új törvények, viszont pontosan a lopás folytatásának a lehetőségét nyitják meg. „Minket nem tudnak ezzel átverni!” — tette hozzá.

Videó:

.

Valódi Hírek