„Ez gusztustalan, szégyelljék magukat!” – Kálmán Olgának most lett elege Orbánékból (+videó)

Kegyetlenül beolvasott a kormánynak.

„Önöknek itt a kormánypárti oldalon, hát feneketlen az étvágyuk! Előszeretettel bánnak sajátként a közpénzzel és az uniós pénzekkel, magyarul: lopnak. De még ez sem elég, önök el akarják lopni az egész hazát”.

— jelentette ki kedden a Parlamentben Kálmán Olga

A Dk frakciószóvivője szerint a veszélyhelyzet és a rendeleti kormányzás mind a korlátlan hatalom miatt kell a kormánynak.

„Feneketlen hataloméhségüket csillapítják ezzel, és lehetőséget teremtenek maguknak, hogy menekültválság, vírus, vagy háborús helyzet valós léte mögé bújva, felszámolják a maradék szabadságot, bebetonozzák a hatalmukat, etessék és tovább gazdagítsák az oligarcháikat, veszteséges távközlési céget vásároljanak, kiüresítsék a sztrájkjogot, ellenzéki önkormányzatokat lehetetlenítsenek el, és mindezt megfejelik azzal, hogy milliárdokból dübörögtetik a propagandagépezetet, hogy hazugságokkal magyarázzák az ország szétrablását, és hogy tovább mérgezzék a társadalom lelkét”

— sorolta Kálmán Olga, kiemelve

„pénzt lopni, tudják, büntetőjogi kategória”.

Hangsúlyozta: a hazát, a szabadságot, a demokráciát ellopni, történelmi bűn. Amit önök tesznek a hazával – fogalmazott -, az a történelemkönyvek szégyenlapjaira fog kerülni.

Kálmán Olga kifejtette: a veszélyhelyzet, a rendeleti kormányzás, azért kell a kormánynak, hogy tovább szítság a békétlenséget ebben az országban.

„12 éve pénzt – a mi pénzünket – nem sajnálva, 100 milliárdokat költöttek arra, hogy magyart magyar ellen fordítsanak! Felsorolni is nehéz, hogy ki mindenkit kellett már utálni ebben az országban, ki mindenki lett ellenség, közpénzből, kormányzati irányítással”

— jelentette ki a politikus.

Emlékeztetett: gyűlöletpropagandával támadtak rá a filozófusokra, a rendvédelmi nyugdíjasokra, a rokkantsági ellátásban részesülőkre, a civil szervezetekre, pedagógusokra, melegekre, menekültekre, a CEU-ra, a Színművészeti Egyetemre, a Tudományos Akadémiára, az ellenzéki önkormányzatokra, és ha már itthon kifogytak az ellenségalanyok, akkor kerestek határon kívül.

Kálmán Olga éles szavakkal kritizálta a Fidesz gyűlöletgépezetét. Mint mondta, „csak kapkodtuk a fejünket, hogy kit kell jobban utálni”. A politikus kiemelte az ellenzéki tábor ellen való uszítást is, amellyel kapcsolatban elmondta:

önök szerint mindenki hazaáruló, aki nem fideszes.

„Mégis ki az, aki a haza ellen cselekszik? Aki keleti diktátorokkal cimborál, aki a saját választott uniós közösségünk ellen harcol, aki magyart magyar ellen fordít és mindeközben ezermilliárdokkal rövidíti meg a közvagyont, vagy aki pont ez ellen küzd?!

Az a helyzet, hogy az önök politikája egyetlenegy dologra épül: ha már mindenki utál mindenkit, önöknek akkor jó! Mert így minden galád cselekedetüket meg tudják magyarázni, és másra tudják kenni”

Így naponta harsoghatják, hogy nem önök miatt van világrekorder hazai infláció, nem önök miatt alacsonyak bérek, nem önök miatt kritikus az egészségügy, az oktatás állapota, nem önök miatt menekül el ebből az országból fiatal orvos, ápoló, kőműves, szobafestő, hanem Brüsszel, Soros, meg az ellenzék miatt.

„Ezt harsogják közpénzből!”

— húzta alá a politikus, megjegyezve, ellenség, veszély, veszélyhelyzet: ez az önök politikájának alapja.

„Mi demokraták, máshogy gondolkodunk, mint önök. Szerintünk a politika, nem a hatalom megtartását szolgálja. Szerintünk a politikai döntések, nem az éj leple alatt, az emberek feje fölött születnek, hanem az érintettek bevonásával”

— jelentette ki.

Elmondta: Dobrev Klára árnyékkormányának, nem ez a filozófiája. Mint mondta, nem ellenség és gyűlölet kell, hanem odafigyelés és megértés. „Mi erre esküdtünk fel!” — hangsúlyozta.

„Orbán Viktor kedvenc strómanja, Mészáros Lőrinc, az érdekeltségeibe tartozó cégeken keresztül tízmilliárdokat nyert az államtól turizmusfejlesztésre, tanuszoda-kivitelezésre. Hát erre kellett covid alatt a rendeleti kormányzás?!

Több mint 7 milliárd forint jutott a budai palotában lévő Orbán-rezidencia csinosítgatására. Hát erre kellett Covid alatt a rendeleti kormányzás?!

A fővadász Semjén Zsolt nevével fémjelzett vadászati kiállítás, annyira fontos volt, hogy még a koronavírus-járvány közepette is megtoldották a költségét csaknem 2 milliárd forinttal.

De jutott pénz Kósa Lajos hobbijára is, 1 milliárd korcsolyapálya építésre. Hát erre kellett a Covid alatt a rendeleti kormányzás?!”

— sorolta Kálmán Olga, majd felidézte, két évvel ezelőtt 80 milliárd közpénzt csoportosítottak át a gazdaság védelmének csúfolt alapból a Belgrád-Budapest vasútvonalra, aminek szerződéseit titkosították, és amely projekt most egyébként bedőlni látszik.

Kálmán Olga elmondta, a pedagógusok száját megpróbálták befogni, ellehetetlenítve ezzel a sztrájkhoz való jogukat, így a polgári engedetlenséggel vívhatják tovább harcukat az igazukért. Hozzátette, ezért pedig az orbáni világban kirúgás jár cserébe.

„Ezért tényleg szégyelljék magukat! Hát erre kellett önöknek a rendeleti kormányzás”

— mondta a politikus.

Kálmán Olga a leggusztustalanabbnak nevezte, hogy a covid alatt milliárdokat szórtak el propagandára: óriásplakátokra, nemzeti konzultációkra, csak hogy ne kelljen szembenézniük a valósággal.

„Milyen kormány az, amelyik világjárvány idején, önmaga fényezésére a propagandára költ?!”

— tette fel kérdését.

Kálmán Olga közölte: az EU-s pénzek is csak azért kellenek a kormánynak, hogy tovább folytathassák a lopást.

Jelezte: a kormány az ukrajnai háborúra hivatkozva, az idők végezetéig is meghosszabíthatja a veszélyhelyzetet. Ez a javaslat nem több, mint a kormány újabb lépése a teljhatalom felé.

Hangsúlyozta: a Fidesz szó nélkül megszüntette a rezsicsökkentést, a katát, rekordméretű inflációt generáltak, amivel még nehezebb helyzetbe hozták a hazai vállalkozásokat.

„Erre a gusztustalan pénzéhes demokráciagyilkos játszmában a Demokratikus Koalícióra ne számítsanak és nem számíthatnak! A javaslatukat nem támogatjuk”

— zárta felszólalását Kálmán Olga.

Videó:

.

Valódi Hírek