Élő adásban reagált Menczer Tamás az orbáni lépések miatt rekordgyenge forint hírére

Megnyilatkozott.

Menczer Tamás az Egyenes Beszéd kedd esti adásában adott interjút, amelyben arról beszélt: a jelenlegi a sokadik nemzeti konzultáció, amellyel állítása szerint céljuk, hogy „egyetértési pontokat” találjanak az emberekkel. A kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta, a konzultáció „bevált forma” arra, hogy kikérjék a lakosság véleményét.

Elmondta, a szankciókban nem hisz a kormány, bár az „uniós egység fenntartása miatt” megszavazták azokat. Az olajra és a gázra vonatkozó szankciók szerinte azért nem lesznek érvényesek, mert Orbán Viktorki tudta harcolni„.

Szerinte volt olyan időszak, amikor 300 ezer forintos támogatást jelentett a kormány „rezsitámogatása„,

de elmondása alapján most is 180 ezer forintot jelent háztartásonként.

Szerinte „mindig a magyar érdek mentén” zajlottak a tárgyalások a rezsikérdésekben. Kitérő kérdést adott azzal kapcsolatban, kértek-e valamilyen engedményt az európai uniós tárgyalások során a Bizottságtól.

A Lengyelországon átfutó vezetéken nem jön gáz, míg az Ukrajnán futó vezetékről is jöttek olyan hírek, hogy elzárhatják. A Török Áramlat az egyetlen, amely „100%-os kapacitással működik„.

Azt mondta, „rengeteget támadták” a magyar kormányt a törökökkel és az oroszokkal kötött megállapodások miatt, azonban szerinte minden őket igazolta. Magyarország energiabiztonságát szerinte az Orbán-kormány által kötött szerződések biztosítják.

Menczer arról beszélt „borzasztóan drága” a gáz — ezzel cáfolta az orosz elnök mondatait, miszerint nagyon olcsón érkezik gáz Magyarországra. Mindemellett annyit megjegyzett, „sokkal jobb” a jelenlegi ár a szocialista kormányok által kötött gázszerződésben foglaltakhoz képest.

Azt állította,

a szankciópárti baloldal” tesz róla, hogy az energiaszankciókkal az európai gazdaság „a szakadék szélére kerüljön„.

Szerinte együtt kéne működniük a szankciók eltörlése érdekében, mert állítása szerint az oroszok járnak vele jól.

Menczer Tamás tagadta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikai intézkedései miatt gyengül az euró a külföldi devizákhoz képest.

A forint árfolyama azért gyengült, mert euróban fizetünk az orosz gázért

— jelentette ki.

Menczer Tamás interjúja alább megtekinthető:

(Egyenes Beszéd nyomán)

Valódi Hírek