Dr. Dávid Ferenc keményen kiosztotta Orbánékat a botrányos Vodafone-ügy miatt (+videó)

Ebből az összegből kétmillió rászoruló családot lehetne támogatni.

Egy múlt heti Facebook-bejegyzés szerint a Vodafone, átláthatatlanul, összevissza vonja le előfizetési díjat, reklamálni nem lehet, mert a telefont nem veszik fel, az email visszapattan, az ügyfélszolgálaton, nemcsak hogy semmit nem hajlandók elintézni, de még csak utána sem néznek a panasznak, ráadásul az ügyfelekkel megalázó módon bánnak — hívta fel a figyelmet Dr. Dávid Ferenc, gazdasági árnyékminiszter keddi parlamenti felszólalásában.

Közölte: a bejegyzés arra a végkövetkeztetésre jut, hogy teljesen felesleges 715 milliárd forintot elkölteni a cég államosítására, hiszen az már most is állami tulajdonban álló vállalatok módjára működik.

A politikus ezek után rámutatott, hogy a 13. havi nyugdíj kifizetése, 350 milliárd forintot emésztett fel, a tranzakcióra szánt összegnek nem egészen a felét. A pedagógusok bérének rendezése pedig a kormány szerint, mintegy 400 milliárd forintot igényelne.

„Ezt a 715 milliárdnyi közpénzt, tehát értelmes dolgokra is fordíthatná egy felelős kormány. Persze nem önök, hiszen jövőre nem lesz választás, így nyilván feleslegesnek tartanák újabb mézet kenni a nyugdíjasok madzagjára”

— fogalmazott Dávid Ferenc, aki ezek után felidézte, hogy Bencsik András kormánypárti „újságíró”, korábban nyíltan bemondta a kamerába, hogy a Vodafone fontosabb, mint a a pedagógusok bére.

„Tisztelt ház! Elképesztő felelősség ez a több száz milliárdos tranzakció, aminek csak a kamatából a duplájára lehetne emelni az álláskeresési járadék folyósításának – egész Európában a legrövidebb – 90 napos időtartamát, de az összegből el lehetne engedni 240 milliárd forint értékű diákhitel-állományt, és

negyedmilliós egyszeri támogatást lehetne adni kétmillió rászoruló családnak, a megugrott energiaköltségek fedezésére”

— sorolta a gazdasági árnyékminiszter.

A politikus a botrányos ügyletet egy focis példán keresztül érzékeltette: olyan ez, mintha egy focimeccs játékvezetője, az egyik csapat játékosa lenne. Hozzátette, bár az ügy abszolút nem tekinthető humorosnak.

Gulyás Gergely azon korábbi felvetésére, miszerint a Vodafone profitjából a pedagógusbérek rendezésére is jutna, Dávid Ferenc elmondta:

„Nos, a cég nettó adóssága 263 milliárd forint.

2020-ban, 1,3 milliárdos, 2021-ben pedig 7,4 milliárdos veszteséget realizált”.

Videó:

.

Valódi Hírek