Botrány: Berendelték a tankerülethez a gödöllői igazgatót — A szülők és a diákok az iskola előtt tüntetnek

A tankerület úgy látja, „az épület jelenléti oktatásra alkalmas”.

A tankerületvezető nem ment el az általa összehívott szülői fórumra, ehelyett berendelte a tető nélküli gimnázium igazgatóját. Az iskola előtt szülők, gyerekek tüntetnek, és várják vissza az iskolavezetőt a hírekkel. Bár az iskolán továbbra sincs tető, az online oktatást nem engedélyezik — írta hvg.hu.

A gödöllői Török Ignác Gimnáziumon az iskola felújítási munkálatai miatt jelenleg nincs tető, a nagy esőzések miatt a falakról és a konnektorokból is folyik a víz, nincs fűtés, több mint tizenkét tantermet be is kellett zárni. Mindezek ellenére mintegy ötszáz diáknak be kell járni az iskolába, mert

a tankerület szerint az épület jelenléti oktatásra alkalmas.

Szabóné Forgács Gabriella tankerületi igazgató csütörtök délutánra fórumot hívott össze, amire a szülők kérdésekkel is készültek, ám szerdán rövid levélben tudatta az iskolával, hogy nem tud részt venni az eseményen.

A szülők ezért tüntetést szerveztek az iskola elé, ami jelenleg is tart. Közben

a tankerületi igazgató berendelte Fábián Bertalan igazgatót,

akit most várnak vissza a tüntetők, hogy beszámoljon a tankerületnél történtekkel kapcsolatban.

A helyzet csütörtökön olyannyira feszültté vált, hogy a diákok maguk léptek polgári engedetlenségbe, és elhagyták az ázó falú, penészes, hideg iskolát. (A lap megjegyzi, vannak diákok, akiknek a művelődési házban, vannak, akiknek a Petőfi iskolában találtak közben helyet, számukra ott rendben lezajlott a tanítás).

A tanárok, szülők, gyerekek csak egyet szeretnének: amíg nincs az épület tanításra alkalmas állapotban, rendeljenek el online oktatást. Ezt azonban csak Pintér Sándor belügyminiszter teheti meg, aki viszont eddig nem adott erre engedélyt. A tankerület azt közölte, az épület alkalmas a jelenléti oktatásra. Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón azt mondta, az online oktatás csak legvégső esetben rendelhető el.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

Sarkukra álltak a beázott gimnázium diákjai: Nem engedelmeskednek a tankerületnek

 

Valódi Hírek